avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc într-o garsonieră a primăriei (locuinţă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc într-o garsonieră a primăriei (locuinţă socială) ...

Bună ziua,mă numesc Borza Aurelian și am o problemă cu care mă confrunt de mult timp si nu gasesc rezolvare!Eu locuiesc într-o garsonieră a primăriei (locuinţă socială),ce se află într-un bloc cu propietari!Blocul are două scări, ieșiri una pe unde se află liftul si În cealaltă parte unde cândva se afla tubulatura pentru aruncarea gunoiului!Acele camere cu tubulatura pentru gunoi au fost transformate în boxe cu rafturi de anumiți proprietari cu excepţia celei de la etajul 8unde stau eu!Am vrut să fac pentru mine dar o vecină face scandal precum eu sunt chirias si nu am nici un drept în acel bloc ! Acum vă întreb, eu am vreun drept la acel spațiu, care este si abandonat? Este spaţiu comun în care mă iclud si eu?Cum să dovedesc dacă am vreun drept, dacă am?Este o lege ,articol în această privință? Mulţumesc tare mult, o zi frumoasă
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:33, 13 August 2025
MMS...
Puteti merge la Primarie s[ discutati aceasta chestiune. In situatia dvs. Statul este proprietarul, iar Consiliul Local este reprezentantul Statuluii in teritoriu.
Pana la urma @latka are dreptate, dar nu 100% - adica nici ceilalti proprietari nu prea sunt in regula cu ocuparea acelor spatii - dar nu stim, poate au discutat si hotarat undeva intr-o AG, de care dvs. sa nu stiti!
Asadar, incercati sa luati o asa-zisa aprobare de la CL si lasati vecina sa-si vada de treaba...
Eu asa as proceda!
Mult suces!
D-le Grecu, am scris inca de la primul mesaj ca toti proprietarii implicati in insusirea de boxe noi sunt in afara legii, nu ca nu PREA. Primaria, ca proprietar al locuintei inchiriate, ar fi trebuit sa-si dea acordul, nu se hotaraste in AG cu 50%+1 o astfel de "ghidusie". Nu cred ca primaria sau CL, cum credeti dvs., poate gira o ilegalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2025
latka, utilizator
@latka,
Nu am nici-o sansa sa-mi dati dreptate. Procentul acel micutz despre care vorbeam, ca nu aveti 100% dreptate, se baza in ideea mea ca:
...Pana la urma @latka are dreptate, dar nu 100% - adica nici ceilalti proprietari nu prea sunt in regula cu ocuparea acelor spatii - dar nu stim, poate au discutat si hotarat undeva intr-o AG, de care dvs. sa nu stiti!

@MMS..., la fel ca multi useri zice ca:
Absolut nimeni nu a convocat vreo ședință pentru preluarea spațiilor care cândva erau cu tubulatură pentru gunoi!

Asa zice dumnealui, dar lasati-ma sa-mi iau o foarte mica marja de siguranta, cand am facut acea afirmatie - deranjanta pentru dvs. Ma ocup de multa vreme cu aceste situatii si stiu cum functioneaza lucrurile - daca ma credeti.
Asadar, v-am dat dreptate 99,99%, dar lasati-mi si mie 0,01%...
In fine, sper ca @MMS... a inteles ceva din raspunsurile noastre!
@Adam Grecu
Proprietatea comuna nu se transforma in proprietate individuala prin AG ordinara, ci, conform legii (deja am postat intr-un mesaj anterior articolul, 44) prin acord scris al tuturor proprietarilor (membri sau nemembri de asociatie) si prin notar. AG constata de fapt ca nu mai exista acele parti comune, conform acordului de vointa al tuturor proprietarilor, in cazul de fata si primaria. De aia nu v-am dat dreptate. Nu cred ca nu ar fi stiut persoana care a deschis subiectul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate vinde unui proprietar o boxa? care sunt demersurile ... adminibuc adminibuc Buna ziua! Se poate vinde unui proprietar o boxa? Care sunt demersurile ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, in aga a blocului in care sunt presedinte am prezentat ... Pavel Florina Pavel Florina Buna ziua, in AGA a blocului in care sunt presedinte am prezentat noul statut actualizat dupa legea 196/2018 , in care am inclus si 4 spatii ( boxe de pe ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol Roxanaposarlie Roxanaposarlie Bună ziua. Sunt proprietarul unui apartamentsi de mai bine de 10 ani avem amenajata o boxa. Acum am închiriat apartamentul și administratorul îmi spune ca ... (vezi toată discuția)