avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am acceptat tacit, sa-l las pe unicul fiu in casa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am acceptat tacit, sa-l las pe unicul fiu in casa facuta de mine si de sotie ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati,este vorba de o problema familiara. Am acceptat tacit, sa-l las pe unicul fiu, (mai am o fata) in casa facuta de mine si de sotie,ca sa o modernizeze,...! M-am mutat in casa batraneasca,dupa ce a facut locuibila o camera,urmand ca ulterior sa mai „aranzeze„ si celelalte camere,bucatarie,baie,...! Dupa ce m-am mutat,nu a mai vrut sa respecte ceea ce hotarasem impreuna!
De ani buni am platit curentul,la casa noua,gunoiul,apa!
Dupa ce m-am mutat in casa batraneasca le-am spus sa-si plateasca curentul pentru casa noua (contoar separat), la apa nu vor sa contribuie,am platit21oo lei in 3 ani! Sotia este decedata din 2022!
Nu vor sa plataesaca,ma ameninta ca opăreste apa,desii contractul cu hidro ph este pe numele meu.
Este casatorit,are un copil. I-am sugerat sa impartim factura la 4 persoane,eu nu am baie,masina de spalat,wc in casa,pentru ca am asteptat sa-si implineasca promisiunile! cC e ma sfatuiti,sa-mi caut un mesrias care sa-mi rezolve problemele?!
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 15:31, 12 August 2025
Cred ca ar trebui sa va faceti baie in casa, apoi sa faceti actele in regula sa nu fie discutii.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti succesiunea dupa sotie daca nu ati facut-o inca , d-voastra detineti jumatate din casa si celelate bunuri comune iar jumatatea ei se va imparti 1/4 d-voastra si 3/4 copiii . Faceti iesirea din indiviziune si platiti sulta fiului dupa care il puteti evacua . Poate va ajuta fiica d-voastra sa faceti acest lucru daca este mai concilianta si puteti sa va intelegeti mai bine cu ea . In nici un caz sa nu renunte la partea ei pentru ca atunci fiul va mosteni automat o cota mai mare . Stiu ca n-o sa va fie usor si vor fi costuri pe care poate nu vi le puteti permite dar numai pe cale legala puteti scapa de fiul d-voastra recalcitrant si profitor . Daca va ameninta si devine violent puteti cere ordin de restrictie impotriva lui si-l puteti evacua inainte de a dezbate succesiunea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea frați Buffy3 Buffy3 Bună ziua, as dori o informație. Bunicul meu are 2 copii (o fata și un băiat), la moartea bunici fata (mama mea) a încercat sa facă succesiunea însă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua menționez urmatoarele : sunt insurat, am 2 copii si locuiesc cu mama in aceeasi ... AnghelSandr AnghelSandr Buna ziua ! Sunt insurat cu 2 copi , si locuiesc cu mama in aceeasi casa ( camere separate ) ., tatal este decedat de mult timp , ( mama in varsta de 70 și cv ... (vezi toată discuția)
As dori sa descriu urmatoarea situatie: mama mea a ramas vaduva in urma cu ceva ani ... cristifl cristifl Buna ziua! As dori sa descriu urmatoarea situatie: mama mea a ramas vaduva in urma cu ceva ani, ramanand cu 3 copii minori in intretinere (2 baieti si o ... (vezi toată discuția)