avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a murit anul trecut in Franta. Detine o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a murit anul trecut in Franta. Detine o ...

Buna ziua, tatal meu a murit anul trecut in Franta. Detine o proprietate cumparata in procent de 50% cu fratele meu, bunuri- masina, cont bancar, altele. anul acesta s-a facut succesiunea in Franta, eu neputand fi prezent, mi-au trimis o procura (pentru demararea dosarului privind succesiunea) pe care am semnat-o. Nu as fi crezut nici intr-o a zecea viata ca s-ar putea intampla asa ceva...partea cuvenita mie au divizat-o mie si mamei ( care initial era trecuta in contract ca uzufruct) deci eu am doar 25%, mai mult de atat, contul bancar, banii de la asigurari (medicale), masina ( ford ranger 2018) nu apar ca obiect in succesiune - s-au sters efectiv nu mai exista . Am angajat un avocat acolo sa studieze dosarul dar minunea este ca dupa ce l-am platit, a trimis un email si o somatie notarului - prezentare documente defunct, dar fara nici o solutie. Acum imi cere o suma marisoara ca sa deschida un proces impotriva notarului care nu i-a prezentat documentele solicitate. Problema este ca desi tin sa cred ca s-au facut mizilicuri in tot acest proces de catre notar, ar fi deasemenea posibil sa ma dea in judecata si sa ma despagubeasca cu o suma aberanta pentru denigrarea imaginii, sau stiu eu ce. Ce sfaturi mi-ati putea da ?
In speranta unui posibil raspuns, va multumesc !
Sfaturi nu avem cum sa va dam fiind vorba de demersuri judiciare care se vor desfășura în Franța conform legislației franceze.Sunt avocați romani care profesează în Franța eventual căutați pe net și solicitați o a doua opinie.Un av român care profesează în România nu are cum sa va ajute,trebuie cineva care lucrează cu legislația respectiva.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns, incercam si eu aici, dupa cum spuneam, am angajat un avocat acolo (o doamna din Bucuresti) asa ca e foarte posibil sa mai fie avocati cunoscatori ai legislatiei franceze pe acest site .
Ați verificat dacă dna respectiva are drept sa profeseze în Franța,este membra a unui barou local?
Am văzut ca este pe lista avocaților romani din Paris asa ca, am apelat la dansa. O cheamă Anca Lucaciu Seredan. Tabloul avocaților romani din Paris nu am cum sa îl accesez dar din moment ce are un site, o adresa in Paris, nu cred ca ar fi ceva suspicios. Mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ați verificat dacă dna respectiva are drept sa profeseze în Franța,este membra a unui barou local?

Ok.Atunci dna ar fi în măsura sa va reprezinte în soluționarea problemei.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lionel52 lionel52 In 1983 tatal meu a primit o scrisoare din Franta (Paris) in care i s-a comunicat ca trebuie sa mearga la dezbatere succesiuni in Franta in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Accident, alcool la volan.o sa fac inchisoare? robertgeorge1988 robertgeorge1988 buna seara.am o mare problema.in urma cu 2 ani am avut un accident de masina din vina mea,, cu victime dar nu foarte grav. dupa care in urma cu 2 luni am mai ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)