avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un apartament la bloc cumpărat de la proprietar. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un apartament la bloc cumpărat de la proprietar. Omul mi-a ...

Am un apartament la bloc cumpărat de la proprietar Omul mi-a predat apartamentul inclusiv boxa aferentă din subsolul blocului. În cuntractul de vânzare cumpărare se spune ”...cu anexe” fără a specifica boxa. Unde și cum mă pot lămuri și o pot cumpăra întru-cât niște vecini afirmă că nu e cumpărată și o vor ei?
Un om normal înțelege ce înseamnă "anexă", adică încă ceva pe lângă apartament. Trebuie verificat extrasul de carte funciară, să vedem ce figurează în el, ca și suprafață, dacă corespunde cu cel din contractul de vânzare-cumpărare. Între timp puteți cere la fel de bine din partea vecinilor, să facă dovada deținerii spațiului respectiv, dacă au pretenție asupra lui, bazat pe ce act? Cât timp nu-și pot justifica pretenția, sunteți proprietarul, conform actului deținut.
La ap vechi de acu mai mult de 50 de ani, nu era precizat care boxa, la care apartament. E precizat doar cota parte. Fiecare a apucat după posibilități să îngrădească așa numita boxa. Unii au făcut, alții nu. La o astfel de eliberare a unei boxe vrea toată lumea să intre în posesie că e gata făcută. Deși cu siguranță există spații libere neîngrădite. E o vanatoare mare pe aceste spații. Nu degeaba se spune - unde nu e lege - e tocmeala. De acest lucru profita unii.
Nu trebuie generalizat. La apartamentul meu cumparat de la stat s-a indicat nr. boxa, chiar daca nu era amenajata decat cu niste plase din cadre metalice si fier beton. Fiecare proprietar si-a amenajat boxa mentionata in contract (nu alta) asa cum si-a dorit.
La noi e cutumiară treaba dar funcțjonează, deși unii nici nu eram născuți când s-au "distribuit" boxele. În 1972 primii veniți au alocat câte un spațiu la subsol, pentru boxă. Cei mai mulți și-au îngrădit boxele în sistem cușcă, unii și-au amenajat și rafturi, câțiva au lăsat spațiile respective cum erau. Când s-a reabilitat termic blocul, asociația de proprietari a montat plăcuțe cu apartamentele corespunzătoare la fiecare astfel de boxă. Dar în acte aceste boxe nu apar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parti comune (uscator, boxa) sorin_corciova sorin_corciova Buna ziua. Am si eu o problema, va rog daca m-ati putea ajuta! M-am mutat de curand intr-un bloc cu 8 etaje, locuiesc la parter, si fostii proprietari au ... (vezi toată discuția)