avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un contract de asistenta juridica intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un contract de asistenta juridica intr-un ...

Buna seara.Am semnat un contract de asistenta juridica intr-un proces care urmeaza deci nu a inceput dar eu nu sunt parte in proces ci mama mea.Tot eu am achitat jumatate din onorariu prin transfer bancar.Era vorba de o iesire din indiviziune cu 13 frati, dinacestia doar 4 am hotarat sa mergem cu avocata retstul nu.acum avocata predinde sa suportam noi 4 taxele de succesiune pentru restul coproprietarilor.Nu am fost de acord si am cerut rezilierea contractului de asistenta juridica.Avocata a facut o notificarecum ca eu reziliez contractul pentru ca nu vreau sa contribui la cheltuielile cu succesunile.onorariul pe care l-am achitat este fix valoarea a ceea ce a lucrat dansa adica 2500lei.As dori niste sfaturi.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Colgatex1 , utilizator 11:56, 14 August 2025
Buna ziua,
„taxele de succesiune„ cad in sarcina clientului.
În condițiile existenței unui proces, reclamantul/reclamantii au obligatia achitarii taxelor la momentul deschiderii procesului, urmând ca ulterior, dacaă acestia câștigă, să fie recuperate total sau partial de la pârâți.
Onorariul avocatului este diferit de taxele de succesiune.
Probabil nu ați înțeles bine când ați discutat cu av, reclamantul sau cei 4reclamanti în cazul dvs achita taxa de timbru stabilita conform legii .Nu are nici o legătură cu ceilalți parati,nu înțeleg exact ce ați crezut dvs ca plătiți/14 din taxa de timbru ,?
Va rog sa ma lamuriti taxele de timbru si taxele sucesiunilor sunt acelasi lucru.Pentru ca eu am fost de acord sa platesc taxele de timbru pentru iesirea din indiviziune.Dar nu inteleg ce treaba am eu cu succesiunile celorlalti.Mentionez ca toti mostenitorii si reclamanti si parati au platit verificarea sucesorala.
Mergeți la alt avocat șmdiscutati situația.Nu aveți cum sa înțelegeți dacă nu ptezentati exact situația.Nu reușim nici noi sa ghicim care est exexact problema,ce v- a spus av cum a formulat acțiunea etc.Daca nu ați dezbătut succesiunea atunci taxa de timbru cuprinde nu numai ieșirea din indiviziune ci și taxa aferenta capetelor de cerere privind dezbaterea succesiunii,stabilirea masei succesorale,a xotelelor ce va revin etc.zNu merge cu telefonul fără fir trebuie lamurita speta..
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecata xp-kry xp-kry In urma unui proces de iesire din indiviziune trebuiesc achitate niste cheltuieli de judecata . Unde si cum se platesc acestea ?In comunicarea de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune,partaj Gyna Gyna Buna ziua!Dupa decesul parintilor,doi frati raman cu 2 proprietati,la doua adrese diferite.Cei doi frati,s-au inteles sa ia fiecare cate o proprietate,dar pt. ... (vezi toată discuția)
Intr-un proces de partaj judiciar ,in care reclamanta a solicitat ... Alina Avila Alina Avila Intr-un proces de partaj judiciar ,in care reclamanta a solicitat iesirea din indiviziune ,eu trebuie sa fiu de acord? Eu as vrea ca imobilul sa il vindem la ... (vezi toată discuția)