avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce angajatorul îmi baga banii in ziua de salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce angajatorul îmi baga banii in ziua de salariu ...

Buna seara de ce angajatorul îmi baga bani in ziua de salariu in 3 transe până acum era într-o singură tranșă. Exista vreo lege care le permite asta sau iei fac o ilegalitate .
Cel mai recent răspuns: Octavian Gabriel Balahur , Consilier juridic 09:16, 14 August 2025
Art. 166. Codul Muncii
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
..
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

In speta, ar trebui sa vorbiti cu angajatorul de ce procedeaza asa .
Poate fac plata salariilor din 3 conturi bancare diferite, de la banci diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Restantele dupa lichidare (demisie amiabila) Octavain_Stefan Octavain_Stefan Buna ziua. Mi-am dat demisia pe cale amiabila, mi-am facut lichidarea toate bune si frumoase. Dar cand am intrebat de bani, au raspuns ca nu au bani ca au ... (vezi toată discuția)
Data de salariu Oana_A Oana_A Buna ziua! Exista vreo clauza ce poate fi introdusa in CIM/ Regulamentul Intern/ CCM prin care plata salariului sa se faca, de ex, intre 20 si 30 ale lunii, pt ... (vezi toată discuția)