Bună dimineața. Ma numesc Ioan Oana si locuiesc in Bucuresti, sector 5. Va rog daca în cadrul Adunării Generale s-a hotărât "trecerea pe pausal " la căldură, este ilegal acest lucru? Iertare de exprimare nu ma pricep la termeni. Mulțumesc mult. Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră
Urduban Dumitru
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este chiar ilegal.... Obligativitatea montării de repartitoare individuale de costuri pentru căldură a tot fost amânată din anul 2005.... Motivul?!
Cârcoteala câtorva din asociația de proprietari, părerologia fără fundament, slăbiciunea comitetului executiv, dar și sfidarea legii au făcut ca lucrurile să stagneze, să nu se instaleze asemenea repartitoare, cu consecința că, deși este ilegal, dreptul unui proprietar de a alege cât și cum să se încălzească, cât și cum să cheltuiască resursele de care dispune sunt încălcate sistematic de 20 de ani de zile.... M-am confruntat cu așa ceva...
Repartitoare de căldură nu sunt o invenție românească, o prostie, o inutilitate cum susțin niște cârcotași de joasă speță, ele funcționează în țările care se respectă, acolo au fost inventate... Acolo omul are posibilitatea să consume dacă și cât dorește....
Să vedem dacă noul termen limită pentru montarea repartitoarelor care este 31 decembrie 2025 va funcționa...
Din punctul meu de vedere, așa cum am transmis de nenumărate ori și primăriei București, aș tăia subvenția de căldură pentru acele asociații care nu au montate repartitoare de căldură...
Este o aberație ca să nu se închidă caloriferele în zilele și în perioadele când afară este cald, să se deschidă ferestrele pentru a se răcori apartamentul în timpul iernii, irosindu se astfel banii noștri, este o neghiobie ca un bloc reabilitat să primească subvenție de căldură după ce primăria deja a cheltuit o sumă importantă de bani pentru îmbunătățirea randamentului termic...
Sunt proprietari care nu locuiesc în apartamente și sunt obligați să suporte totuși căldura de care nu au nevoie... Atenție, apartamentele asigură ambientul necesar prin aportul conductelor care traversează etajele, deci nu se pune problema ca cineva să fie afectat de faptul că un apartament Nu este încălzit...
Este o rușine ce se întâmplă, dar nu este singurul domeniu în care lucrurile sunt anapoda!