avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de ...

Buna ziua,
In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta. Mentionez ca in 2023 am iesit la pensie anticipat partial cu penalizare 6,4%. Pentru ca nu am primis raspuns si procentul de penalizare nu a fost anulat, am revenit cu alte trei cereri in martie, mai si iunie 2025.Pe 24.06.2025 am primit decizia pentru pensie la limita de varsta. Mentionez ca pensia pe luna iulie si august 2025 este tot cu penalizarea de 6.4%.
Intrebari:
1. Trebuie sa fac alta solicitare la Casa de Pensii pentru eliminarea penalizarii?
2. O sa primesc diferenta de bani incepand cu luna urmatoarea cererii facute in noiembrie 2024 sau cu luna urmatoare a primirii deciziei de pensie la limita de varsta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 14:12, 14 August 2025
conform legii 360/2023,decizia de pensionare poate fi atacată doar în instanță în termen de 45 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In luna noiembrie 2024 am facut cerere la casa de ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta conform Legii 360/2023. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna noiembrie 2024 am facut cerere la casa de ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta. Mentionez ca in 2023 am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia mea a iesit pensie in septembrie 2023 (partial ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Sotia mea a iesit pensie in septembrie 2023 (partial anticipat cu penalizare 6,4%) cu un stagiu de cotizare de 39 ani si 8 luni la varsta de 60 ... (vezi toată discuția)