avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot da în judecată soțul indiferent de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot da în judecată soțul indiferent de locație pentru ...

Îmi pot da în judecată soțul indiferent de locație pentru custodia copilului? Menționez că sunt divorțată de el și doar domiciliul copilului este la el!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:08, 16 August 2025
Daca locuiește împreună cu copilul in strainatate atunci trebuie sa va adresați instantelor de judecata din tara respectiva.
Daca locuiește in Romania atunci va adresați instantei de judecata din orașul sau.
Contactați un avocat si discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs deoarece problema locului judecării cauzei nu este singura pe care o puteți intampina.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat
Procesul este pentru copil, iar copilul are prioritate ca acțiunea care îl privește personal, să se judece la instanța unde locuiește el.

Veți depune cererea la Judecătoria de la domiciliul minorului.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2025
Dapix, utilizator
Daca minorul locuiește la el și exista și hotărâre judecătorească va veți judeca unde are el domiciliul.
Nu am mai încercat șmecheria care o vreti de vreo 10 ani și nu cred ca mai merge azi.

București 2025

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca minorul locuiește la el și exista și hotărâre judecătorească va veți judeca unde are el domiciliul.
Nu am mai încercat șmecheria care o vreti de vreo 10 ani și nu cred ca mai merge azi.

București 2025

Nu merge să îl dau în judecată și de la domiciliul meu actual?
Ați mai primit același răspuns corect prin mai multe voci și în celălalt TOPIC pe care l-ați deschis.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

După atâtea răspunsuri care sunt la fel (corecte și unanime) privind competența teritorială a instanței, ce anume nu sunteți lămurită`?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil claudiaalex claudiaalex Buna ziua, am doi copii si am divortat, sotia a castigat custodia copiilor, dupa un timp sotia mi-a dat un copil mie . Copilul este la mine deja de un an este ... (vezi toată discuția)
Îmi pot da în judecată soțul indiferent de locație pentru ... Mihaela9508 Mihaela9508 Îmi pot da în judecată soțul indiferent de locație pentru custodia copilului? (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)