avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara! Nu știu dacă mă puteți ajuta cu un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara! Nu știu dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ...

Bună seara!
Nu știu dacă mă puteți ajuta cu un răspuns în această problemă, dar încerc, pentru că nu știu în ce direcție să o apuc ca să îmi sprijin copilul.

Băiatul meu, în vârstă de 19 ani, este fotbalist profesionist la un club de fotbal.
Până în luna iulie a acestui an nu i s-a plătit niciun salariu de către fosta conducere. În luna iunie îi expira contractul cu acest club, însă, după ce au venit noii investitori, i-au spus că au nevoie de el în echipă și că vor să îi facă un nou contract.

I-au făcut contract și l-au pus să semneze că renunță la suma restantă de 15.000 lei (pe 5 luni), spunându-i că acei bani îi vor fi plătiți eșalonat, în 3 ani, câte 500 lei pe lună.

După o lună, noul antrenor, care inițial îi spunea că este foarte bun și că îl apreciază, i-a transmis că nu mai are nevoie de el și că poate pleca împrumut la altă echipă.

Întrebările mele sunt:

Se poate, pe cale legală, să își recupereze integral banii munciți, chiar dacă a semnat acel act de eșalonare? (Menționez că acel document a fost semnat la insistențele clubului și sub promisiunea menținerii lui în lot.)
Clubul gazdă îi plătește un salariu lunar conform contractului de împrumut. În această situație, există vreo obligație legală ca clubul de bază să îi plătească și el o diferență sau o parte din salariul pentru care a semnat inițial cu clubul de bază? Menționez că în contractul de muncă inițial există un salariu mai mare decât cel pe care îl primește acum de la clubul gazdă.”
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie analizat contractul de avocat.
Pare sa fie necesar un proces și judecatorii judeca după contract.

București 2025
F putini avocați sunt specializați în drept sportiv ,iar cei specializați nu pot fi abordați pt sumele despre care vorbiti In cazul dvs va trebui totuși când av specializat în civil/dreptul muncii sa studieze contractele încheiate cu cele 2 cluburi.In ceea ce privește recuperarea sumelor la care a renunțat la prima vedere șansele par mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract fotbalist SaraP SaraP Buna ziua. Fiul meu are contract de fotbalist profesionist. Antrenorul și președintele îl șicanează in sensul ca se pregătește foarte bine și cu toate ... (vezi toată discuția)
Contract cu un club de fotbal quiq quiq joc fotbal la o echipa si eu nu mai vreau sa continui ,dar daca nu ma duc la antrenament antrenorul tot zice ca ma poate da in judecata patronu...eu am ... (vezi toată discuția)
Legitimatie club fotbal tilvarionut tilvarionut Buna ziua! Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, insa nu stiu exact unde s-ar incadra mai bine acest subiect. Un jucator de 12 ani este ... (vezi toată discuția)