avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua .. pentru un proces in Romania de mărire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua .. pentru un proces in Romania de mărire de pensie ...

Bună ziua .. pentru un proces in Romania de mărire de pensie alimentara se va aplica 1/4 ..1/3...1/2... din venitul dintr-o tara UE ? Sau se va raportat la salariile din România ? De exemplu .. daca câștig 2000€ in alta tara din UE voi plăti 1/4 ca si pensie in Romania de exemplu ?
Cel mai recent răspuns: Beblack , utilizator 20:24, 16 August 2025
Buna ziua

daca câștig 2000€ in alta tara din UE voi plăti 1/4 ca si pensie in Romania de exemplu ?

Da.
Sa înțeleg ca la un salariu de 10.000 lire in Anglia voi datora 2500 lire in Romania ? Cum este posibil o asemenea suma pentru un copil care trăiește in Romania , când sunt familii de 3-4-5 persoane care nu castiga atâta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2025
Beblack, utilizator
Bună ziua .. fosta soție dorește o mărire de pensie alimentara . Copilul este născut în Franța si are dubla cetățenie ( romana - franceza ) ca si mine ( tatăl ) .. Divorțul a fost pronunțat in Franța , dupa legislație franceza cu cota fixa a baremului . Fosta dorește 1/4 din venit ( Franța ) . Se poate cere judecarea in Franța? Având in vedere naționalitatea atât a copilului cât și a tatălui care lucrează și este stabilit legal in Franța fara venituri în România?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea sa fac? George91h George91h Bună ziua! Am o întrebare, dacă eu cu soțul meu am divorțat și instanta a hotărât sa rămână copilul la el, țin sa precizez ca să hotărât și ... (vezi toată discuția)
Proces drept de vizita minor danaharby danaharby in anul 2007 am nascut un baietel nefiind casatorita cu tatal, acesta l-a recunoscut si la o luna de la nastere am deschis proces pt incredintare pe care l-am ... (vezi toată discuția)
pensie alimentara - comisie rogatorie lacrimamarii lacrimamarii Am un copil de 4 ani, al carui tata este de nationalitate franceza. Suntem despartiti si a neglijat plata pensiei alimentare, pe care o platea pe cale ... (vezi toată discuția)