avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Soacra mea are datorii la intretinere si asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Soacra mea are datorii la intretinere si asociatia ...

Buna ziua. Soacra mea are datorii la intretinere si asociatia de locatari a dat-o in judecata si acum are executare silita pusa pe apartament. A propus sa schimbe executarea pe un alt apartament pe care il are in alta localitate iar creditorul a refuzat. In ce conditii se poate schimba imobilul.
Cel mai recent răspuns: Roxx_Del , utilizator 20:22, 18 August 2025
In nici o conditie . Acum , daca tot ati anuntat creditorul ca mai are o proprietate , executorul poate sa le execute pe amandoua , asociatia are dreptul sa-si recupereze sumele din toate bunurile datornicului . Era foarte bine daca , stiind in ce situatie este , ar fi vandut de buna-voie una dintre proprietati , sa isi acopere datoriile si sa nu ajunga in executare . Bunurile scoase la licitatie se vand pentru valori mult-mult mai mici decat la o vanzare normala . Asa , nu are decat de pierdut .
Ultima modificare: Luni, 18 August 2025
CHKa, utilizator
Datoria acumulata la intretinere nu valoreaza cat un apartament, de ce sa fie executate ambele?
Nu luati valorile de piata ale imobilelor , ci valoarea care se va obtine la licitatie , si care poate fi si sub jumatate din ce s-ar putea obtine la vanzarea directa . Executorul va executa ce se vinde mai repede si , daca nu-i suficient , si pe celalalt .
Ultima modificare: Luni, 18 August 2025
CHKa, utilizator
Am inteles, dar daca se va ajunge la o intelegere cu asociata de locatari, se poate accepta o varianta propusa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita codebitor credit bancar ramolex ramolex buna seara! doi tineri casatoriti au contractat un credit de la banca. deoarece veniturile lor nu erau suficiente, au adus si doi codebitori (parintii) cu ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)