avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu este cetățean peruan, iar la nașterea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu este cetățean peruan, iar la nașterea ...

Buna seara . Soțul meu este cetățean Peru , iara la nașterea copilului nu a recunoscut copilul( 2008)
Actual sunt căsătorită cu tatăl copilului locuim în Spania ,și dorim să facem recunoașterea copilul în documente .
Cum putem face asta ?
Poate copilul purta numele tatălui ?
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:33, 19 August 2025
Dacă nașterea copilului este înregistrată în România, vă puteți prezenta oricând , împreună, la Primăria de la locul înregistrării nașterii ; soțul va completa în fața ofițerului de stare civilă o declarație de recunoaștere și, dacă doriți, o declarație de încuviințare purtare nume.
După înregistrarea declarațiilor , vi se va elibera un alt certificat de naștere, modificat conform declarațiilor depuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil madelen madelen Daca mama este romanca iar tatal cetatean spaniol, nasterea are loc in Romania iar cei doi nu sunt casatoriti, ce acte sunt necesare pentru certificatul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor crina_nico crina_nico buna seara ..care sunt regulile pentru a trece copilul pe numele tatalui( cu acordul tatalui) tatal italian ,nu suntem casatoriti dar locuim impreuna in ... (vezi toată discuția)