avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am închiriat recent apartamentul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am închiriat recent apartamentul unui domn începând ...

Bună ziua! Am închiriat recent apartamentul unui domn începând cu data de 15 august. În 16 august, seara la ora 22, acesta mi-a dat mesaj ca, din motive personale nu mai vrea sa stea în apartament.
Una din clauzele contractului nostru este: ,,Chiriașul are obligaţia sa anunte cu cel puţin 30 de zile fin avans dorința de reziliere a
contractului. În caz contrar îsi asumă pierderea sumei cu titlu de garanţie proporţional cu numărul
de zile de depasire a acestui termen."
În consecinta, i-am returnat doar banii de chirie, iar garanția nu i-am mai dat-o.
El m-a amenințat ca ma da în judecata pentru acest fapt. Are legal ce sa îmi faca, având în vedere ca nu m-a notificat în timpul convenit în contract de plecarea sa?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Octavian Gabriel Balahur , Consilier juridic 16:54, 19 August 2025
Dacă așa prevede contractul, așa se aplica. Contractul trebuie respectat, astfel cum părțile au dorit să îl încheie. Aveți tot dreptul la reținerea garanției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans platit pt închiriere apartament Elena Cluj Elena Cluj Buna ziua. Va rog un raspuns la următoarea situație. Am inchiriat un apartament in Cluj. A fost o vizualizare din partea unei prietene pt ca eu locuiam ... (vezi toată discuția)
Chirias a platit sase luni in avans, s-a razgandit in prima zi. vrea toti banii inapoi, dar eu am platit in avans la un credit Diana2020 Diana2020 Buna ziua, Am dat un anunt de inchiriere a unei garsoniere in Bucuresti, in centru, stradal. A venit un cuplu care s-a uitat, a deschis si inchis geamurile, ... (vezi toată discuția)