avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O echipă de muncitori a intrat pe terenul meu, fără ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O echipă de muncitori a intrat pe terenul meu, fără ştiinţa ...

O echipă de muncitori a intrat pe terenul meu, fără ştiinţa mea şi a tăiat toţi arborii, pe o suprafaţă de cca 1500 mp, suprafaţă în pantă. în bătaie de joc, lăsând cioate de 1 m înâlţime, dar şi pe acelea, le-a despicat. A lăsat acolo tot ce a tăiat. Firma care a tăiat susţine că a lucrat la comanda Transelectrica, pentru defrişarea culoarului unei reţele de 220V. Întrebare: ce pot face pentru a obţine despăgubiri pentru distrugerile făcute şi , practic, de la cine mi se cuvin despăgubiri? Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Octavian Gabriel Balahur , Consilier juridic 11:32, 20 August 2025
Terenurile pe care sunt pozitionate retelele magistrale de energie electrica aflate in exploatarea Transelectrica sunt proprietate publica. Terenul pe care dvs. il revendicati ca proprietar nu este al dvs. conform legii, respectiv art. 30 alin. (4) şi art. 44 alin. (4) din Legea nr. 123/2012, care prevad că terenurile pe care se situează reţelele electrice de transport, respectiv de distribuţie existente la intrarea în vigoare a legii sunt şi rămân în proprietatea publică a statului pe durata de existenţă a reţelei.
Prin urmare, terenurile pe care se situează reţelele electrice de transport şi de distribuţie existente la data intrării în vigoare a legii sunt şi rămân în proprietatea publică a statului şi sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile.
Bună ziua,
Stâlpii şi cablurile NU sunt pe terenul proprietate privată, ci în apropiere, pe un teren în pantă, terenul proprietate fiind pe partea descendentă a pantei, iar distrugerea s-a făcut pe cca 1500 mp. Şi în registrul cadastru al terenului, proprietar e persoana privată care plăteşte impozit pe acel teren. Întrebarea iniţială rămâne. Mulţumesc.
Despagubiri pentru limitari aduse exercitarii depline a dreptului de proprietate privata le solicitati societatii Transelectrica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un stalp al renel pe terenul meu stelikbl stelikbl Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul ... (vezi toată discuția)
Teren ocupat de retea de inalta tensiune Nicolae1957 Nicolae1957 Buna ziua, Detin un teren in suprafata de 2500 m2 in intravilanul orasului Ploiesti. Terenul este mostenire de la parintii mei si a fost obtinut de bunicul ... (vezi toată discuția)
Contract cu regia de distribuire a energiei electrice diana_79 diana_79 Buna.As avea o problema la care sper sa-mi oferiti niste opinii juridice.Pe terenul meu sint citiva stilip de distibuire e energiei electrice care apartin ... (vezi toată discuția)