avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am si eu nevoie de un sfat cu privire la 2 probleme ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am si eu nevoie de un sfat cu privire la 2 probleme ...

Bună seara.
Am si eu nevoie de un sfat cu privire la 2 probleme cu care ma confrunt. Acum mai bine de 3 ani am achiziționat un apartament pe colț(nu am vecini in dreapta), iar în stânga este un apartament părăsit la modul că proprietarul a decedat ani in urmă și copiii nu se înțeleg între ei să îl vândă. Ap acesta este debranșat și deconectat de la orice utilitate (iarna ma afectează nefiind încălzit), însă problema care este cu adevărat suparatoare este ca balconul este transformat in cuib de porumbei având cateva geamuri sparte. Calitatea somnului meu și al copilului este grav afectata in ultimul timp deoarece doemind cu geamul deschis sau rabatat ne trezim de nenumărate ori sin cauza gălăgie și larmei facute de porumbei atat in balconul vecin cât si la mine pe pervaz.
Se lovesc de geamuri, scot tot felul de sunete, se ciobănesc intre ei și fac o mezerie de nedescris pe pervazul meu, nu vreau să îmi imaginez mizeria care este un acel balcon.
Ce poate fi facut dpdv lefal? Care sunt pașii? Inteleg ca nu vor sa vândă, dar nu sunt obligați să il întrețină astfel încât vecinii sa nu aiba de suferit?
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dulciurika , utilizator 14:11, 20 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, eu va sfatuiesc sa mergeti la sediul as. prop., sa discutati cu presedintele, explicati in scris problema descrisa si rugati-l sa aplice prev. Legii nr. 196/2018, Sectiunea 2 Obligatiile proprietarului, art. 30, al. 4 si 5:
(4) În cadrul proprietăţii individuale, proprietarul are obligaţia să păstreze şi
să întreţină în stare de funcţionare şi siguranţă spaţiile interioare,
echipamentele şi instalaţiile din dotarea tehnică a proprietăţii individuale,
respectiv instalaţiile sanitare, de încălzire, canalizare, alimentare cu energie
electrică, gaz, apă, precum şi altele de această natură, pe cheltuiala sa, astfel
încât să nu aducă prejudicii celorlalţi proprietari din condominiu.
(5) Dacă proprietarul unei locuinţe ori al unui spaţiu cu altă destinaţie
provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau din proprietatea
individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligaţia
să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.

Asadar, presedintele poate lua legatura cu mostenitorii si sa le explice ce obligatii au. Se poate ajunge si in instanta - atat la initiativa dvs. ca persoana fizica, cat mai ales la initiativa as. prop.
Succes!
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! ce procedura as putea sa urmez in vederea unei situatii ... Leu13 Leu13 Buna Ziua ! Ce procedura as putea sa urmez in vederea unei situatii ? Stau la bloc iar vecina de la apartamentul de deasupra mea intrucat ea nu are balcon la ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc facuta in bataie de joc radusava81 radusava81 Recent s-a inceput izolarea blocului in care locuiesc.Ieri au terminat de izolat si apartamentul meu dar rezultatul este jalnic ,respectiv nu a tencuit sub ... (vezi toată discuția)
Porumbei opryka11 opryka11 Buna ziua ! Locuiesc intr-o fosta casa nationalizata , compusa din cinci apartamente cu toti atatia proprietari, curtea a ramas proprietetea ICRAL iar pentru ... (vezi toată discuția)