avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In contul unei mosteniri viitoare, am primit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In contul unei mosteniri viitoare, am primit ...

Buna ziua tuturoror,
In contul unei mosteniri viitoare, am primit o suma de bani dintr-o masa succesorala mai mare. Fratele meu in schimbul acestei sume, mi-a dat35 000 euro sa imi achizitionez un teren de linga Cluj. Intelegerea a fost una verbala si facuta sub presiune, mama mea facand o cesiunea a unui teren valorand cu 50% mai mult decat suma primita..

Pot actiona in istanta reglarea acestei valori ? neavand o intelegere scrisa si fiind facuta folosind expunerea mea din punct de vedere locativ la acel moment?
Mentionez ca mai sint valori succesorale blocate, pe care mama mea ar fi de acord pentru instrainare insa fratele meu bocheaza orice demers, el avand o situatie materiala aranjata in strainatate.
Mentionez ca eu am avut sub upraveghere si mentenanta patrimoniul familial, care este blocat si devalizat de catre acesta de 10 ani de zile.

Pot cere echilibrarea diferentelor de pret primiit pentru cesiunea a 50% dintr-un teren ( 35 000 euro ), care valoreaza acum 180 000 de euro. ( diferenta 90 000 euro-35 000 euro ).?
Vorbim de un teren intravilan, intr-o zona esclusivista, cesiunea fiind facuta acum 10 ani, fara intelegere scrisa, numai verbala.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ebedko , utilizator 15:32, 20 August 2025
Nu există moștenire la timpul viitor.
Moștenirea se dobândește doar prin succesiune.
Inteleg acest lucru, insa am convenit verbal ca aceasta suma sa fie dedusa din masa succesorala in schimbul a jumatate din imobilul respectiv..
Ideea este daca este vreun demers legal in care sa cer rectificarea situatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nici o bază legală pentru o înțelegere care juridic este supusă nulități.
Veți putea renegocia când va veni vremea dezbaterii moștenirii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Dapix, utilizator
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oana_ic oana_ic Cum se impart bunurile in cazul unei succesiuni, ca urmare a decesului parintilor, succesiunea deschizand-o cei 2 copii, singurii mostenitori. Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar. mama mea este este moștenitoarea părinților ... DorinaCet DorinaCet Partajul voluntar. Mama mea este moștenitoarea părinților ei, alături de încă 5 frați. Unul dintre nepoți s-a ocupat de dezbaterea moștenirii, cu ... (vezi toată discuția)
Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)