avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Primăria a făcut solicitarea dezbaterii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Primăria a făcut solicitarea dezbaterii de moștenire ...

Bună ziua,
Primăria a făcut solicitarea dezbaterii de moștenire în urma decesului fratelui meu din motive pe care nu le cunosc. Judecătoria a alocat dosarul unui notar oarecare
, îmi mai pot alege eu notariatul?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:49, 20 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Probabil ca nu ati dezbatut succesiunea in termen de 1 an de la data decesului defunctului.
în acest caz, intervine vacanța succesorală, iar bunurile aflate în patrimoniul defunctului la momentul decesului vor fi luate de catre primarie/UAT.
Contactati rapid un avocat pentru a vedea daca se mai poate face ceva la acest moment.
Nu puteti schimba notarul, altul decat cel numit de catre instanta.
Nu a trecut un an, pe 10 decembrie ar fi, mulțumesc.
Ați verificat la taxe și impozite`? Toate taxele și impozitele sunt plătite la zi către primărie`?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire kiki_32 kiki_32 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)