avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligativitate piese schimb ale reprezentantei Toyota
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligativitate piese schimb ale reprezentantei Toyota

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista legi (articole de legi) care sa combata situatia urmatoare: reprezentanta Toyota Sud Bucuresti, nu mai permite sa aduci piesele/consumabilele tale, chiar daca sunt originale, obligandu-te sa le iei de la ei. ma refer la piese de schimb pentru autoturisme ce nu mai sunt in garantie.
Insa, la ei pretul este de 3, 4 ori sau chiar mai mult decat pretul de achizitie de la diversi vanzatori de piese de schimb pt autoturisme Toyota.
Este legal acest comportament?
Daca e sa compar situatia cu un restaurant, da, pare a fi ok. Insa parca nu e acelasi lucru. La restaurant nu merg de nevoie ci de placere. La service reprezentanta merg pentru competente!

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 06:32, 21 August 2025
Buna ziua,

Service-ul introduce in cartea masinii doar serviciul prestat de ei cu piesele lor, asa este peste tot (ma refer la alte marci). Daca doriti sa puneti piesele luate de Dvs mergeti la alt atelier (masina nefiind in garantie) insa cartea masinii nu va fi completata de reprezentant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina bmw -scurgere de ulei prosecuter_badboy prosecuter_badboy am un bmw seria 5 din 2007 nou nout...asa pretind cei de la bmw...consuma ulei aproape la fiecare 2 3 luni trebuie mers si schimbat....in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Ce fel de piese se monteaza in ca z de dauna auto oana roxana oana roxana Am avut un accident si la momentul de fata am masina in service pentru reparatii pe RCA -ul celui vinovat. Cei de la service mi-au spus ca piesele ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am cumparat un autovehicul de nou in romania, ... ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua. Daca am cumparat un autovehicul de nou in Romania, am obligatia sa fac reviziile si inlocuirile periodice(nu ma refer la reparatii majore) DOAR in ... (vezi toată discuția)