avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligativitate piese schimb ale reprezentantei Toyota
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligativitate piese schimb ale reprezentantei Toyota

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista legi (articole de legi) care sa combata situatia urmatoare: reprezentanta Toyota Sud Bucuresti, nu mai permite sa aduci piesele/consumabilele tale, chiar daca sunt originale, obligandu-te sa le iei de la ei. ma refer la piese de schimb pentru autoturisme ce nu mai sunt in garantie.
Insa, la ei pretul este de 3, 4 ori sau chiar mai mult decat pretul de achizitie de la diversi vanzatori de piese de schimb pt autoturisme Toyota.
Este legal acest comportament?
Daca e sa compar situatia cu un restaurant, da, pare a fi ok. Insa parca nu e acelasi lucru. La restaurant nu merg de nevoie ci de placere. La service reprezentanta merg pentru competente!

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Depășirea celor 15 zile de garanție și impunerea de restituire a sumei din acea perioadă! AlexandruSV AlexandruSV Bună ziua, Am achiziționat anul trecut în Februarie o placă video de pe un site bine cunoscut în România. În data de 14 Aprilie placa video nu mai ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Monografie service auto animis animis Buna ziua, doresc sa ma ajutati daca se poate, in lamurirea urmatorului aspect. Un service auto (care nu efectueaza comert cu amanuntul ci efectueaza ... (vezi toată discuția)