avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Mama mea a decedat în septembrie 2024 . ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Mama mea a decedat în septembrie 2024 . Mama avea ...

Buna ziua! Mama mea a decedat în septembrie 2024 . Mama avea domiciliu in Neamț iar tatăl meu,din motive de serviciu, a avut tot timpul domiciliu in Suceava. El a achitat toate cele necesare pentru înmormântare dar când a solicitat ajutorul de înmormântare la Suceava a fost trimis la Neamț,iar de acolo l-au trimis din nou la Suceava, fiind plimbat între instituții până în momentul de față. Care ar fi temeiul legal și unde trebuie să facă solicitarea?
Cel mai recent răspuns: sufletu_andreia , utilizator 00:01, 21 August 2025
Mama era pensionară în județul Neamț'?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul general de prescripție este de 3 ani. Faceți o intervenție pe adresa de email a CNPP in care le expuneți situația așa cum s-a desfășurat ea. Le puteți la dispoziție toate datele necesare lămuririi problemei și le cereți ca în baza prevederilor art.123 lit.a) din legea 360/2023 să vă rezolve problema pe care o întâmpinați, dispunând casei locale împricinate,(Neamț) intrarea în legalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2025
Carp Mircea, utilizator
nu, era coasigurată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când a intrat în vigoare legea 360 din 2023, casa de pensii ... Nicolae62 Nicolae62 Când a intrat în vigoare Legea 360 din 2023, Casa de Pensii Sector 6 nu-mi eliberase încă decizia PLV, conform drepturilor prevăzute în legea 263 din ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 (2) ... Carp Mircea Carp Mircea Legea 360/2023 Art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la ... (vezi toată discuția)