avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru a beneficia de prenatal/postnatal este necesar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru a beneficia de prenatal/postnatal este necesar ...

Buna seara. Pentru a beneficia de prenatal/postnatal este necesar contract de munca activ? Contractul se încheie in 7 octombrie si in prenatal ar trebui sa intru in 17 noiembrie. Am 6 luni lucrate in ultimele 12.
Cel mai recent răspuns: Claudia95 , utilizator 21:02, 21 August 2025
Da, trebuie c.i.m. activ ... cu ce articol va inceta c.i.m. ?
C.I.M pe perioada determinata, banuiesc ca va inceta de drept. Ma interesa articolul 23, alin 2, din OUG 158/2005 daca se aplica in aceasta situație?
Mulțumesc,
Ultima modificare: Joi, 21 August 2025
Claudia95, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se aplica... De aceleași drepturi beneficiază și femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) din OUG 158/2005 , dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calității de asigurat. Faptul că pierderea calității de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedește cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilații acestora, iar indemnizația se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

Vedeti si

art. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în situația în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcția publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfășurat activitate în funcții elective sau în funcții numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești.

Intrebati si la Casa de Asigurari de Sanatate care articol vi se aplica.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal buna ziua, va scriu in legatura cu urmatoarea ... ecko1983 ecko1983 CALCUL CONCEDIU PRENATAL Buna ziua, va scriu in legatura cu urmatoarea speta -sotia urmeaza sa nasca in jurul datei de 15 iulie ,este angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal barosan85 barosan85 Buna ziua. Vreau sa stiu si eu ce se intampla daca cineva are contract de munca pe perioada determinata pana pe data de 01.08.2017 si in aceeasi data intra in ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată iar contractul meu de muncă ... Ioanaa2406 Ioanaa2406 Bună ziua. Sunt însărcinată iar contractul meu de muncă este pe perioadă determinată și se încheie pe 10 februarie.La sfârșitul lui martie ar trebui ... (vezi toată discuția)