avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutore
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutore

O doamna este diagnosticata cu parkinson si dementa.Fiul ei,care este diagnosticat cu depresie,din punct de vedere legislativ ,poate deveni tutorele ei?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: magdaema , utilizator 11:50, 21 August 2025
Poate fi desemnat fiul ca tutore.
Depresia nu afectează rațiunea și discernământul.
Cel care dorește să fie tutore trebuie să formuleze cererea la instanță (de instuire a tutelei asupra persoanei bolnave și de numire a lui în calitate de tutore) și să depună o serie de acte, de exemplu: adeverință medicală de la medicul de familie, cazier judiciar și fiscal, dovada veniturilor.
Părerea mea este că o simplă depresie nu poate împiedica numirea în calitate de tutore.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o matusa care are dosar handicap definitiv, nu ... parvanoana@yahoo.com parvanoana@yahoo.com Buna ziua! Am o matusa care are dosar handicap definitiv, nu are discernământ, ce este indicat sa fac cerere pentru curatela sau pentru tutela? Multumesc! (vezi toată discuția)
Bună ziua, cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după ... ZaharescuAlfred ZaharescuAlfred Bună ziua, Cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după două AVC-uri masive în ultimii 2 ani, a fost diagnosticată cu demență mixtă galopantă ... (vezi toată discuția)
Instituire tutela Allessia Allessia Buna ziua, as dori sa știu dacă pot institui tutela pentru mama mea care locuiește împreuna cu tatăl meu și care este diagnosticata cu grad ușor de ... (vezi toată discuția)