avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract munca asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract munca asistent personal

Buna!Am un copil cu handicap care implineste 18 ani.Am intocmit dosarul pentru evaluare a persoanelor adulte cu handicap cu 2 luni inainte sa implineasca 18 ani.Nu am primit certificat pina la data nasterii,data pana la care ii era valabil certificatul anterior.Din aceasta cauza primaria imi desface contractul de munca care il aveam ca asistent personal,zic ei ca nu se poate astepta cele citeva zile pina primesc certificatul nou...Nu cred ca e corect...ce e de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 23 August 2025
Copilul adult va primi pe numele lui indemnizația de însoțitor.
Nu va pierde plata lunară a 2.574 lei.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2025
Dapix, utilizator
Potrivit legii, contractul individual de muncă se incheie pe durata determinata, în functie de valabilitatea certificatului de persoana cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Asistent personal al copilului cu handicap Calin1979 Calin1979 Avand certificat medical de handicap cu gradul - grav , mama copilului are dreptul sa fie angajat langa copil ca si asistent si daca da cine il angajaza si in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)