Locuim la casa si avem un vecin care face petreceri cu muzica afara la boxe de ne bubuie curtea. Problema durează de mai multi ani. Am făcut plângeri scrise, au luat amenzi dar sunt asistați social si nu le plătește și ar trebui să facă munca in folosul comunității, dar din cate am auzit, nu prea sunt pusi sa facă si continua cu petrecerile, ori de cate ori au chef, sărbători, sâmbăta, duminica. Pentru noi e o tortură psihică. Nu ne mai putem bucura de curte și de casă. Am ajuns la doctor pentru depresie, insomnii și anxietate din aceasta cauza. Ce e de facut? Poliția ne-a sugerat sa le cerem daune morale dar având doar asistenta sociala si o pensie de handicap din cate am înțeles, cum ar putea plăti daune morale? Are vreun sens sa începem o cauza civilă În acest caz?
Nu avem de unde sa stim, ce se va intampla daca deschideti o actiune in instanta.
Primaria prin directia de taxe si impozite este responsabila de incasarea amenzilor contraventionale. Notificati primaria in acest sens.
Daca doriti, sa continuati discutia, nu mai deschideti alta noua, pe o alta sectiune de forum. Continuati aici, dand clik pe butonul "raspunde".
Bună ziua
O singură metodă îi va potoli pe indivizi ( romi bănuiesc) oprirea energiei electrice de către primarie.
Legea 61/1991 pentru nerespectarea orelor de liniste amenzii 500-1.500
Din spusele dumnv aceasta metodă nu este suficientă
În situația dumnv vecinii deranjează in mod voit( este cazul să li se aplice amenzi care pot ajunge si la 6000 ron
Art 371 din Codul Penal prevede sancțiuni pentru tulburarea grava a liniştii publice( cazul dumnv) Fapta poate deveni infractiune si poate duce la sancțiuni penale
In caz de recidiva un vecin gălăgios poate ajunge să fie dat în judecată iar instanta poate stabili plata unor daune morale vecinilor afectați.