avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Problemă privind câteva colete expediate din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Problemă privind câteva colete expediate din Australia către România

Bună ziua,

Am nevoie de consultanță juridică într-o problemă privind câteva colete expediate din Australia către România.

Situația este următoarea:
• Am locuit și am fost rezidentă în Australia, iar recent m-am mutat definitiv în România.
• Am trimis 6 colete prin Poșta Română, toate declarate ca „bunuri personale uzate” (used personal belongings).
• Am transmis către Poștă documente justificative (viză, contract de închiriere, dovada rezidenței în Australia).
• În baza Regulamentului CE nr. 1186/2009, art. 3–11, consider că mă încadrez la regimul de repatriere – transfer de reședință, care prevede scutirea totală de taxe vamale și TVA.
• Poșta Română însă îmi comunică faptul că, „în baza noilor reglementări vamale”, coletele vor fi supuse la plata TVA și taxe vamale, fără a aplica regimul de repatriere.

Vă rog să îmi spuneți:
1. Dacă Poșta Română are dreptul legal să refuze aplicarea regimului de repatriere și să mă oblige la plata taxelor.
2. Care sunt pașii legali pe care îi pot urma pentru a-mi apăra dreptul (cerere către Autoritatea Vamală Română, contestație, acțiune în instanță etc.).

Alte discuții în legătură

Taxe (vamale,tva, etc) pentru cumparaturi online de pe siteuri din sua lawfull lawfull Buna Stie cineva care sunt actele normative aplicabile in cazul cumpararii de bunuri din magazine online aflate in SUA ? Va rog doar cineva care chiar ... (vezi toată discuția)
Taxa vamala aplicata corect? original original Povestea pe scurt....... Am comandat bunuri(imbracaminte) pe internet,din SUA,in valoare totala cu transport cu tot de $75 .Plata am efectuat-o anticipat ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)