avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un imobil in 2014 cu credit ipotecar. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un imobil in 2014 cu credit ipotecar. Imobilul avea ...

Am cumparat un imobil in 2014 cu credit ipotecar.
Imobilul avea 2 anexe (bucatarie si camera tehnica) ridicate de vechiul proprietar in 2012 (anterior cumpararii), fara autorizatie.
As vrea sa intru in ilegalitate cu cele 2 anexe.
Am citit ca teoretic as putea face asta in baza legii 50/1991 art 37 alin 6, care mentioneaza ca pot sa inscriu o constructie ridicata fara autorizatie pe baza unui certificat de atestare a edificarii constructiei.
Sunt mentiinate si niste conditii pentru obtinerea acestui certificat.

M-ar interesa ce riscuri ar presupune un astfel de demers in sensul in care nu obtin acest certificat.
De exemplu se poate dispune demolarea constructiei?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 01:46, 26 August 2025
Puteți cere să intraâi în legalitate. De deilat, nu o să se întâmple deoarece a intervenit prescriția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare daniela.ilea daniela.ilea Am nevoie de un sfat autorizat.Pentru demolarea unei anexe gospodaresti(bucatarie de vara ) construita acum 50 de ani din pamant ,am nevoie de autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Balcon ultimul etaj, baza legala pentru inchidere fara autorizatie doru_gabi doru_gabi Buna ziua! Locuiesc la ultimul etaj (9), detin apartamentul din 2010, am schimbat cornierul de pe balcon cu termopan in 2011 (fara autorizatie). In acest ... (vezi toată discuția)