avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot obliga executorul sa-mi ridice poprirea de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot obliga executorul sa-mi ridice poprirea de ...

Bună ziua,
Cum pot obliga executorul sa-mi ridice poprirea de pe conturile bancare din moment ce angajatorul a confirmat reținerea și virarea sumelor maxim admise? Executorul invoca faptul că nu ridică poprirea de la bancă deoarece pot intra alte sume care se popresc in totalitate și că diferența de la salariu se poate scoate doar de la ghișeu vu comision plătit de mine, nu și dr la bancomat. Mi-se pare un abuz sa-mi îngrădească dreptul de a folosi cum vreau eu banii mei. Mulțumesc
Este i limitare a drepturilor civile in cursul executarii, se intampla pentru ca dv. ati folosit banii creditorului altfel decat trebuia. Creditorul a fost astfel limitat in a-si folosi banii, dv. sunteti limitat ca urmare a declansarii procedurii de executare.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Este i limitare a drepturilor civile in cursul executarii, se intampla pentru ca dv. ati folosit banii creditorului altfel decat trebuia. Creditorul a fost astfel limitat in a-si folosi banii, dv. sunteti limitat ca urmare a declansarii procedurii de executare.

Eu am folosit banii cum trebuia, doar că din motive obiective și independent de voința mea am rămas fără loc de muncă. Nu a fost nicio îngrădire a creditorului. Și creditorul putea intra in faliment fără să vrea. Nu este cazul când împrumutatul nu se ține de termenul de plată deoarece așa dorește. In plus legislația obliga creditorul să ridice poprirea. Este ilegal să pui dublă poprire. E ok sa fie doar una dacă creditorul a decis asa.
Sigur, dacă vă răspunde cineva, puteți înțelege explicațiile sau puteți continua cu orice altă opinie.
Banii luați de la creditor trebuia să fie primiți înapoi de acesta conform unui grafic pe care dv. nu l-ați respectat. Legea nu diferențiază modul de executare de motivele care au stat la baza neplății voluntare. În opinia mea este corect și legal cum procedează executorul. Nu înțeleg de ce creditorul a decis ridicarea popririi de pe cont, dar asta este între el și executor, nu știu dacă a făcut cerere sau nu.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Popriri valetul valetul Buna seara, prin bunavointa dumneavoastra, daca se poate, doresc sa obtin raspuns la urmatoarele 3 intrebari: 1).Detin un cont la o banca in care imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa stiu daca in cazul in care executorul judecatoresc a trimis adresa de ridicare a popririi pe cont banca este obligata sa ridice poprirea ... (vezi toată discuția)