avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - mosteniri

Buna ziua,
Suntem o familie, recasatorita, avand in prezent 4 copii, fiecare cate 2 copii din casatoriile anterioare.
In timpul casatoriei prezente, am cumparat un imobil, dar conform separatiei de bunuri este pe numele unuia dintre soti, fiind declarata locuinta familiei in actul de vanzare-cumparare.
Precizez ca in contractul de vanzare-cumparare nu s-a specificat sursa banilor pentru achizitia imobilului, desi o parte consistenta au provenit din economiile parintilor mei (proprietarul imobilului), dati cash fara declaratie notariala.
Ne intereseaza cum se mosteneste imobilul, in situatiile in care decedeaza:
1. sotul care nu este proprietar al casei;
2. proprietarul imobilului.

Precizez ca in prezent locuim in aceasta casa.
De asemenea, va rugam sa ne indrumati cum sa procedam pentru a locui linistiti in acest imobil, chiar daca unul din soti decedeaza, fara a venii copii celuilalt sa obtina mostenirea parintelui decedat.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)
Mostenire locuinta valerica123 valerica123 Buna ziua! In cazul in care fostul sot, unic mostenitor al parintilor sai, se va casatori legal cu o a doua sotie, aceasta va avea drept la locuinta in cazul ... (vezi toată discuția)
Care este partea mea de mostenire daca... mihaita01102014 mihaita01102014 parintii mei sunt recasatoriti ambii avand copii din casatoriile anterioare mama 1 copil tata 2. eu sunt singurul lor copil din prezenta casatorie . sunt ... (vezi toată discuția)