avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PIF obiecte de inventar vs mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PIF obiecte de inventar vs mijloace fixe

Buna ziua,
Exista controverse in cadrul institutiei cu privire la procedura referitoare la PV de punere in functiune (PF) in sensul distinctiei derularii acesteia pentru obiectele de inventar.
Concret o parte a colegilor economisti insista pentru efectuarea PIF si pentru obiecte de inventar ca echipamente de birotica (calculatoare, imprimante) sau dotari de bucatarie ( frigidere, plite electrice etc.) cu o valoare < 2.500 lei vs ceilalti colegi care sustin ca PIF se face doar pentru mijloacele fixe (echipamente cu lucrari de montaj, grup electrogen, chiller, retea de climatizare etc.).
Eu, ca tehnic, sunt la mijloc, numai ca eu va trebui sa ma ocup de PIF.
Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2025
zenovius, utilizator

Alte discuții în legătură

Document predare deee-eri Irene39 Irene39 In urma unor inventarieri au fost intocmite procese-verbale de scoatere din functiune a mijloacelor fixe separat pt cele electrice si comisia a constatat ca ... (vezi toată discuția)
Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Speta fiscalitate - ce as putea invoca in cererea de chemare in judecata? rzvlaw rzvlaw Formulați motivat, o cerere de chemare în judecată. Pentru formularea acțiunii, aveți în vedere un cuantum de 112.000 lei al creanței contestate, pentru ... (vezi toată discuția)