avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca ai contract de activitate sportivă, clubul este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca ai contract de activitate sportivă, clubul este obligat ...

Buna seara! Va rog daca puteți să mă ajutați cu un răspuns.
Daca ai contract de activitate sportivă, clubul este obligat să.ti plătească contribuțiile la stat? Băiatul a meu este la un club de fotbal de 1 an jumătate.Am fost la ITM sa vad daca figurează că și angajat și nu apare și am fost și la casa de pensii sa vad daca i s.a plătit contribuția către casa de pensii și nu l.au găsit că fiind angajat.
Ce pot face in aceasta situație în care ne aflăm.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 28 August 2025
Contractul de activitate sportiva nu se inregistreaza la ITM/Revisal si nici nu confera vechime in munca.

Veniturile realizate în baza contractului de activitate sportivă sunt venituri din activități independente.

Impozit pe venit : Plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă au și obligația de a calcula, de a reține și de a plăti impozitul corespunzător sumelor plătite prin reținere la sursă .. clubul plateste

C.a.s : Persoanele fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă, datorează contribuția de asigurări sociale. dacă estimează pentru anul curent venituri din activități independente și venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din una sau mai multe surse și/sau categorii de venituri, a căror valoare cumulată este cel puțin egală cu 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice ....sportivul plateste

Persoanele fizice care nu se încadrează în plafonul anual pot opta pentru plata contribuției de asigurări sociale pentru anul curent, în condițiile prevăzute pentru persoanele care estimează că realizează venituri anuale peste nivelul a 12 salarii minime brute pe țară.

Contribuția de asigurări sociale de sănătate: În contractul încheiat între părți se desemnează plătitorul de venit în vederea calculării, reținerii și plății contribuției prin reținere la sursă, în anul în curs.
Din tot ce ați scris aici îmi spuneți că nu este obligat clubul să.i plătească taxele la stat?
In contractul pe care îl are ,clubul se obliga să plătească .
Exista o lege pe care puteți să mi o trimiteți și mie?

Cornel Vasile a scris:

Contractul de activitate sportiva nu se inregistreaza la ITM/Revisal si nici nu confera vechime in munca.

Veniturile realizate în baza contractului de activitate sportivă sunt venituri din activități independente.

Impozit pe venit : Plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă au și obligația de a calcula, de a reține și de a plăti impozitul corespunzător sumelor plătite prin reținere la sursă .. clubul plateste

C.a.s : Persoanele fizice care realizează venituri în baza contractelor de activitate sportivă, datorează contribuția de asigurări sociale. dacă estimează pentru anul curent venituri din activități independente și venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din una sau mai multe surse și/sau categorii de venituri, a căror valoare cumulată este cel puțin egală cu 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice ....sportivul plateste

Persoanele fizice care nu se încadrează în plafonul anual pot opta pentru plata contribuției de asigurări sociale pentru anul curent, în condițiile prevăzute pentru persoanele care estimează că realizează venituri anuale peste nivelul a 12 salarii minime brute pe țară.

Contribuția de asigurări sociale de sănătate: În contractul încheiat între părți se desemnează plătitorul de venit în vederea calculării, reținerii și plății contribuției prin reținere la sursă, în anul în curs.

Obligatia subzista numai in cazul impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare declaratie contract drept de autor AlinaMaria23 AlinaMaria23 As dori sa aflu si eu mai multe informatii despre depunerea declaratiei 112. De curand lucrez pe contract de drept de autor si am inteles ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste contributia la sanatate din arenda in anul 2018 marielamotte200 marielamotte200 Din venitul brut se scade 40 % si se obtine venitul impozabil, la care se aplica impozit de 10 % si contributie la sanatate de 10 %. Daca venitul impozabil ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)