avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem cinci frati. Tatal meu a ramas singur cu doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem cinci frati. Tatal meu a ramas singur cu doi copii și s-a căsătorit ...

Buna ziua.
Suntem cinci frati.
Tatal meu a ramas singur cu doi copii,sí s a casatorit cu mama mea.
Eu m am nascut inainte sa se casatoreasca,dar la urma m - a luat pe numele lui.(Mi a facut testul de paternitate,cand am avut 9 luni)
Am avut 5-6 ani cand S au luat laolalta
Mama a avut un baiat din flori.
Dupa mine s a nascut sora mea .
Asa santem in total 5 frati ,ne am crescut impreuna, de la varsta mea de 5 ani.
Casa parinteasca a fost construita de tatal meu, ín rosu cu prrima nevasta.
Cu mama mea s au facut doar modificari pe langa casa, sí renovari.
Vreau sa va intreb ,daca casa este doar pe numele tatalui meu ,cum se procedeaza ,dupa moartea parintilor ?
Mama mea ja a decedat , doar Tata traieste.
Mentionez,ca pe fratele meu ,cel pe care a adus mama mea ín casnicie nu a luat Tata pe numele lui,din pacate.
Acuma el ajuta cél mai mult pe tatal meu...
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:29, 28 August 2025
casa este a tatalui, la decesul lui, copiii lui vor imparti egal casa.daac vreti, puteti sa ii donti o cota si fratelui care nu e fiul tatalui dvs.
Sí daca casa este sí pe numele primei sotie ?

gi-jane2 a scris:

casa este a tatalui, la decesul lui, copiii lui vor imparti egal casa.daac vreti, puteti sa ii donti o cota si fratelui care nu e fiul tatalui dvs.

atunci e complicat, daca nu au facut partajul, pe sotie, o mostenesc copiii acesteia. conteaza si daca femeia a decedat, daca erau casatoriti la data decesului ei etc, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori,drepturi de proprietate!buna ziua! in urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat ... criss_291994 criss_291994 Buna ziua! In urma cu an tatal meu a decedat dar el nu a lasat niciun testament,singurul bun care ar putea fi disputat ar fi garsoniera in care am locuit inca ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)