avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avem o femeie de serviciu pe scara blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avem o femeie de serviciu pe scara blocului ...

Bună dimineața!
As dori sa îmi dea cineva câteva lămuriri.Am o femeie de serviciu pe scara blocului , foarte muncitoare și corecta.
În orașele mici , legea într o Asociație de proprietari o face președintele, comitetul și administratorul...din păcate.
Aceasta femeie care lucrează 8h cu contract nedeterminat, are dreptul legal la pauza de masa?
Cate scări ii revin , ca să le spele?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ali70 , utilizator 13:22, 28 August 2025
De curiozitate , are zilnic 8 ore de munca ( maturat , spalat , etc. ) ??? mi se pare mult … Face asta in fiecare zi , in fiecare scara ? Conditiile , sarcinile s-au stabilit prin contractul de munca , pe care l-a semnat , ceea ce inseamna ca a fost de acord cu acestea . Sigur ca ar putea sa aiba pauza de masa , dar aceasta , conform legii , nu intra in cele 8 ore . Cu timpul alocat pauzei de masa se prelungeste timpul cat sta la servici , de muncit - trebuie sa munceasca 8 ore intregi .
Ultima modificare: Joi, 28 August 2025
CHKa, utilizator
8h zilnice , cu maturat , spălat, șters praf, curățenie tomberoane , curățenie în fata blocului și în spatele blocului..fără a avea acces la un wc!
Se duc pe unde pot
Are 10 scări de bloc!!

CHKa a scris:

De curiozitate , are zilnic 8 ore de munca ( maturat , spalat , etc. ) ??? mi se pare mult … Face asta in fiecare zi , in fiecare scara ? Conditiile , sarcinile s-au stabilit prin contractul de munca , pe care l-a semnat , ceea ce inseamna ca a fost de acord cu acestea . Sigur ca ar putea sa aiba pauza de masa , dar aceasta , conform legii , nu intra in cele 8 ore . Cu timpul alocat pauzei de masa se prelungeste timpul cat sta la servici , de muncit - trebuie sa munceasca 8 ore intregi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de curatenie in scarile de bloc MIHAELA B. MIHAELA B. Buna seara, Reprezint o firma de servicii profesionale de curatenie si am o intrebare in legatura cu repartitia scarilor de bloc pentru o femeie de serviciu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rugam sa ne spuneticare sunt modalitatile de colaborare ... uca2015 uca2015 Buna ziua, va rugam sa ne spuneticare sunt modalitatile de colaborare cu femeia de serviciu, care face curat pe scara noastra de bloc, respectiv daca putem ... (vezi toată discuția)
Avand in vedere ca la 8h de lucru este obligatorie o pauza de ... Mihai 19891989 Mihai 19891989 avand in vedere ca la 8h de lucru este obligatorie o pauza de masa de minim 30 de minute si maxim 60 de minute. Daca intr-o zi se lucreaza mai putin de 8h, ... (vezi toată discuția)