avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot solicita un test ADN ...

Buna! Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot solicita realizarea unui test ADN (test de paternitate) copilului in cadrul dosarului de divort sau acest aspect tine de o alta clauza juridica (tagada de paternitate) pe care trebuie sa o deschid in prealabil cu dosarul de divort? Va multumesc pentru timpul si raspunsurile acordate!
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2025
SecretDan194, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:39, 1 Septembrie 2025
Testul ADN (paternitatea copilului) nu se cere în divorț. Trebuie deschisă o acțiune separată de tăgada paternității, în cadrul căreia instanța poate dispune testul ADN.
Da, ar trebui deschisă acțiunea de tagada separat.
Vorbiți cu avocatul ca sa vedeți ce strategie abordați intrucat culpa poate conta în divorț.
Daca doriți amânări sau urgentari poate conta în abordarea divorțului.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ContSters241292 ContSters241292 Buna ziua, Daca in urma unui test ADN se dovedeste ca nu sunt tatal copilului nascut in timpul casatoriei mele cu mama lui (de care sunt divortat in ... (vezi toată discuția)