avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetățenie și domiciliul în România
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetățenie și domiciliul în România

Buna Ziua
As prezenta un caz mai complex respectiv am un domociliu la o adresa din Romania detin dupla cetatenie, nu am nici un act eliberat de catre statul Roman insa am un domiciliu in Romania problema consta in felul urmatorul adresa la care am domiciliul proprietarul nu este de acord sa imi completeze cererea de anulare cu toate ca eu am un domiciliu stabil in strainatate si cere o suma acumulata la 1000€ ca sa ma ajute sa imi sterg domiciliul de la numarul ei de casa
As dori sa va intreb exista vreun termen legal de a anula domiciliul fara aprobarea proprietarului in concluzia in care eu m-am mutat intr-o tara straina si nu mai doresc sa am domiciliul la adresa aceia?
Sau trebuie sa bag mana adanc in buzunar sa il multumesc pe proprietar?
Va multumesc foarte frumos
O zii buna va doresc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:42, 29 August 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu trebuie sa ii dati niciun ban.
Vreti neapărat sa nu mai aveti domiciliul acolo?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă v-ați stabilit domiciliul într-o altă țară, solicitați eliberarea unui pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate; în această situație , domiciliul din România se anulează automat, iar cartea de identitate este retrasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)
Nu mai doresc sa primesc în spaţiul meu opersoana.... Val Vero Val Vero In 2017 am luat in spatiu pe o persoana (era nora noastra din R.Moldova), insa cum a obtinut cartea de identitate, a plecat in Irlanda, si a divortat de fiul ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)