avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetățenie și domiciliul în România
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetățenie și domiciliul în România

Buna Ziua
As prezenta un caz mai complex respectiv am un domociliu la o adresa din Romania detin dupla cetatenie, nu am nici un act eliberat de catre statul Roman insa am un domiciliu in Romania problema consta in felul urmatorul adresa la care am domiciliul proprietarul nu este de acord sa imi completeze cererea de anulare cu toate ca eu am un domiciliu stabil in strainatate si cere o suma acumulata la 1000€ ca sa ma ajute sa imi sterg domiciliul de la numarul ei de casa
As dori sa va intreb exista vreun termen legal de a anula domiciliul fara aprobarea proprietarului in concluzia in care eu m-am mutat intr-o tara straina si nu mai doresc sa am domiciliul la adresa aceia?
Sau trebuie sa bag mana adanc in buzunar sa il multumesc pe proprietar?
Va multumesc foarte frumos
O zii buna va doresc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:26, 31 Octombrie 2025
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu trebuie sa ii dati niciun ban.
Vreti neapărat sa nu mai aveti domiciliul acolo?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă v-ați stabilit domiciliul într-o altă țară, solicitați eliberarea unui pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate; în această situație , domiciliul din România se anulează automat, iar cartea de identitate este retrasă.
Mias dori sincer sa il sterg doar ca nu stiu procedura si proprietarul este prea in varsta pentru a se deplasa
Doar ca nu stiu cum sa procedez ca sa imi anulez domiciliul de acolo

gi-jane2 a scris:

Bineinteles ca nu trebuie sa ii dati niciun ban.
Vreti neapărat sa nu mai aveti domiciliul acolo?

Vi s-a spus mai sus, cereți CI cu domiciliul în străinătate. Nu pașaport.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu există (încă) carte de identitate cu domiciliul în străinătate, doar pașaport.

Alte discuții în legătură

Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)