avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dețin o dovadă de circulație emisă de Politie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dețin o dovadă de circulație emisă de Politie intr-un dosar ...

Dețin o dovadă de circulație emisă de Politie intr-un dosar penal( am facut accident iar domnul cu care a facut accident a fost la spital provizoriu doar pentru un ct), care urmează să expire în scurt timp. M-am prezentat la Parchet pentru prelungire, însă am fost informat că nu se pot face prelungiri din cauza grevei. Am nevoie urgentă de această dovadă pentru a mă deplasa la serviciu. Ce soluții legale am în această situație? Pot circula fără să fiu sancționat dacă expiră dovada și am documente care atestă că am solicitat prelungirea? Există vreo instituție unde pot depune plângere sau sesizare pentru că nu mi se respectă dreptul la liberă circulație și la muncă?
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 21:47, 29 August 2025
Buna ziua

Pot circula fără să fiu sancționat dacă expiră dovada și am documente care atestă că am solicitat prelungirea?

Nu.
Daca opreste Politia sunteti pasibil de un alt dosar penal, pentru conducere fara permis.

Există vreo instituție unde pot depune plângere sau sesizare pentru că nu mi se respectă dreptul la liberă circulație și la muncă?

Nu.
Puteti doar sa transmiteti multumiri calde magistratilor, care isi apara drepturile nesimtite de a se pensiona la 48 ani, cu minim 5000 euro/ luna.
Deci cu alte cuvinte nu mai pot avea permis pana nu e clasat dosarul...
Cu alte cuvinte nu mai aveți permis până la sf grevei.
Luați autobuzul pentru a merge la servici.

""am facut accident iar domnul cu care a facut accident a fost la spital provizoriu doar pentru un ct), """

Aveți grijă cu domnul să nu aveți o surpriză imprevizibilă. ( plângere pentru vătămare corporală)

Ultima modificare: Vineri, 29 August 2025
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare dovada inlocuitoare permis auto danbilzerian danbilzerian Buna ziua, In urma unui accident pe care l-am provocat in urma cu aproximativ 100 de zile m-am ales cu un dosar de cercetare penala, si cu permisul de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile cu dosar penal ASZI ASZI Am facut un accident la data de 01.06.2016 la Tg. Mures (nu am vazut semnul cedeaza si am intrat in intersectie, si din stanga a intrat in masina mea o alta ... (vezi toată discuția)
Accident burlacu_ burlacu_ nu am respectat indicatia indicatorului de circulatie STOP, provocand un accident de circulatie fara victime, nu au fost plangeri, dosarul a fost clasat mi s.a ... (vezi toată discuția)