avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Sunt angajată pe perioada nedeterminata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Sunt angajată pe perioada nedeterminata la un angajator, ...

Bună ziua! Sunt angajată pe perioada nedeterminata la un angajator, iar pana în luna august am avut alte contracte pe perioada determinata, la alti angajatori. Voi intra in concediu de maternitate, insa nu știu la ce angajator trebuie sa apelez. Se iau în considerare și veniturile din ultimele 6 luni de la angajatorii la care acum nu mai lucrez? De asemenea, am o întrebare legata de concediul de creștere copil. In luna mai am deschis un pfa, am încasat venituri, voi naste în noiembrie. Nu s-a depus nicio declarație pentru venituri pentru anul 2025, din câte am înțeles se va depune în anul 2026... aceste venituri de iau în calcul pentru ccc? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 30 August 2025
1. Nu , se iau in considerare doar veniturile la angajatorii la care sunteti activa pentru concediul pre si postnatal.

Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B PUG 158/2005 și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform legii, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.

2. Cum veti demostra ca aveti venituri din PFA, daca nu ati depus declaratia ?

Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum și nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
a) dovada eliberată de angajator sau de entitățile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri supuse impozitului, ori, după caz de autoritățile fiscale din care să rezulte că persoana îndreptățită a realizat timp de 12 luni în ultimii 2 ani anterior nașterii copilului venituri din salarii și asimilate salariilor sau de autoritatea competentă, în caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciară a angajatorului;

b) dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență, sau, după caz, dovada privind veniturile realizate, eliberată de angajator/plătitorul de venit sau de organele fiscale competente și/sau declarația fiscală, prevăzută de lege, pentru categoriile de venituri prevăzute la art. 3 din ordonanța de urgență, pentru care Codul fiscal nu prevede emiterea unei decizii de impunere din partea organului fiscal central;
....
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente trebuie să depun la dosar pentru ccc în cazul unui pfa? lisa.neagu98 lisa.neagu98 Ce documente trebuie să depun la dosar pentru ccc în cazul unui pfa? Cum demonstrez veniturile pe 2025 daca nu se mai depune declarația unică în cursul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un loc de munca la 8 ore , unul cu 2 ore, momentan ... Cristinaa23 Cristinaa23 Buna ziua. Am un loc de munca la 8 ore , unul cu 2 ore, momentan sunt in concediu de risc maternal. Am si un PFA cu care nu mai prestez servicii, il am de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc zane ana maria zane ana maria Bună ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti, am un pfa și am vândut teren agricol cumpărat pe pfa, venitul încasat se î a în calcul la idemnizatie ... (vezi toată discuția)