Buna ziua Sunt angajată la o firmă ce se afla in faliment pe post de director economic ,angajarea mea sa făcut când firma era în insolvență din 2016Am solicitat încetarea contractului individual de munca din probleme de sănătate și vârstă (69ani)dar nu am abținut acordul administratorului judiciar Am făcut cerere de încetare precum și salariu (menționez că sunt bani in cont) la care nu am primit nici un răspuns Menționez că în octombrie exista pe rol un proces de atragerea răspunderii Întrebarea mea este daca pot să-mi depun demisia fiind cadru de conducere,cum trebuie procedat precum și modalitatea de recuperare salariu înscris la masa credala Va mulțumesc O zi frumoasă
1. Demisia este un act unilateral de vointa al salariatul si aceasta nu se aproba. Angajatorul doar ia la cunostinta despre demisie, nu o si aproba.
2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
3. Termenul de preaviz începe să curgă din ziua următoare comunicării cererii de demisie și se împlinește în ultima zi a termenului.
4. Salariații/angajații nu trebuie să depună o cerere de admitere a creanței deoarece creanța acestora va fi înregistrate de administratorul judiciar conform evidenţelor contabile.