avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajată la o firmă ce se afla in faliment pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajată la o firmă ce se afla in faliment pe ...

Buna ziua Sunt angajată la o firmă ce se afla in faliment pe post de director economic ,angajarea mea sa făcut când firma era în insolvență din 2016Am solicitat încetarea contractului individual de munca din probleme de sănătate și vârstă (69ani)dar nu am abținut acordul administratorului judiciar Am făcut cerere de încetare precum și salariu (menționez că sunt bani in cont) la care nu am primit nici un răspuns Menționez că în octombrie exista pe rol un proces de atragerea răspunderii Întrebarea mea este daca pot să-mi depun demisia fiind cadru de conducere,cum trebuie procedat precum și modalitatea de recuperare salariu înscris la masa credala Va mulțumesc O zi frumoasă
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 31 August 2025
1. Demisia este un act unilateral de vointa al salariatul si aceasta nu se aproba. Angajatorul doar ia la cunostinta despre demisie, nu o si aproba.

2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

3. Termenul de preaviz începe să curgă din ziua următoare comunicării cererii de demisie și se împlinește în ultima zi a termenului.

4. Salariații/angajații nu trebuie să depună o cerere de admitere a creanței deoarece creanța acestora va fi înregistrate de administratorul judiciar conform evidenţelor contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea salariilor Catalinpolitim Catalinpolitim Buna ziua,lucrez la un club de fotbal angajat cu contract normal de muncă. Clubului nu i s-a aprobat planul de reorganizare dar deja si pe anul acesta am5 ... (vezi toată discuția)
Insolventa alpine sa RailianuMarius RailianuMarius Buna ziua. Va rog daca este posibil sa ma ajutati in privinta unui aspect. Am fost angajat al companiei SC ALPINE SA din data 15.07.2008 pana in data de ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)