avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare masa succesorala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare masa succesorala?

Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un contract de vanzare cumparare cu o suma mai mica intrucat ea avea nevoie de bani.In schimbul acelor bani am cumparat garsoniera.Mama era mostenitoare unica a celor 2 garsoniere.Eu mai am un frate.Acum 2 luni mama a decedat.Am aflat ca mama ii facuse fratelui meu act de vanzare cumparare cu abitatie pe cealalta garsoniera,dupa care,la numai cateva luni a determinat-o sa renunte la abitatie si astfel fratele meu a vandut garsoniera,intrucat era plin de datorii.Mama a locuit in chirie pana la moartea ei.Eu nu am stiut nimic intrucat am fost plecat in strainatate si ea nu mi-a zis nimic.Intrebarea mea este:As putea sa mai deschid succesiune dupa mama, avand in vedere ca fratele meu a vandut garsoniera?Ar putea fi aceasta recuperata de la actualul cumparator?
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 16:44, 21 Martie 2014
Succesiunea s-a deschis la moartea mamei, va referiti la dezbaterea succesiunii, da, o puteti face.

Daca mai intai pentru garsoniera respectiva a fost vanduta nuda proprietate, mama pastrand uzufructul viager, iar apoi a cedat si aceste drepturi fratelui dvs, acesta devenind proprietar cu drepturi depline in acel moment, putand dispune dupa bunul plac de imobilul astfel dobandit. In concluzie, nu aveti nici un drept acupra imobilului respectiv......
Mama a renuntat la uzufruct viager ca sa poata vinde fratele meu...nu prea inteleg ce este aceasta...deci nu se mai poate face nimic?
Intreaga proprietate este compusa din nuda proprietate si uzufructul viager. Uzufructul viager se stinge in doua moduri: la decesul uzufructuarului sau cand acesta renunta. Avand in vederea ca mama dvs. a renuntat la acest drept, fratele dvs.si-a intregit proprietatea si astfel a putut vinde garsoniera. Dvs. nu aveti ce sa mai faceti, fratele dvs.era deplin proprietar cand a instrainat garsoniera.
Intrucat vanzarea a fost in fapt o donatie deghizata,fratele meu neplatind o suma de bani in schimbul ei,as putea sa il actionez in judecata?
Puteti sa il actionati in judecata, de ce nu?! Puteti sa actionati in instanta si Planeta Pluto pentru ca este prea departe de Terra.... dar nu stiu ce obtineti... defapt eu stiu... dar vad ca nu intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - clarificări succesiune Marya2019 Marya2019 Buna ziua, Vā rog sā mă lămuriţi in situaţia de mai jos: In urma cu vreo 8 ani i-am dat mamei bani cu care a cumparat un apartament pe numele ei. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament pentru parinti mb3_48900 mb3_48900 Am urmatoarea dilema. Vreau sa ii ajut pe parintii mei sa cumpere un apartament (in care sa si locuiasca), participand cu 50% din suma necesara. 1. Pot sa ... (vezi toată discuția)