avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt casatorit și unic proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt casatorit și unic proprietar ...

Buna seara. Va prezint un exemplu:
Sunt casatorit și unic proprietar a unei locuințe dobândite prin moștenire în orașul Galați. Eu lucrez in orașul Bacău, iar soția domiciliază la adresa din orașul Galați. La salubritate este trecută doar ea. Pe contul meu online de taxe si impozite, mi-a apărut de plata taxa de salubrizare.
Întrebarea este dacă pot trece acea taxa pe contul sotiei de taxe și impozite? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:22, 1 Septembrie 2025
Nu puteti face asta din simplul motiv ca sunteti "unic proprietar a unei locuințe dobândite prin moștenire în orașul Galați". Proprietarii au rol la taxe si impozite. Dar care e problema ?
De la munca mi se cere dovada că soția locuiește efectiv la adresa din cartea de identitate. Și m-au îndrumat sa aduc chitanța de la taxa de salubritate. Din ce știu , la contribuabil o să apară numele meu, iar la plătitor numele ei, ceea ce nu mă ajută să dovedesc că taxa pe care o plătește este taxa ei.

latka a scris:

Nu puteti face asta din simplul motiv ca sunteti "unic proprietar a unei locuințe dobândite prin moștenire în orașul Galați". Proprietarii au rol la taxe si impozite. Dar care e problema ?

Obtineti ca dovada o adeverinta de la asociatia de proprietari din Galati. Ce le trebuie alora de unde munciti, unde sta sotia dvs. ?!
Imobilul este la casa, și eu ca să mă pot deplasa la sotie trebuie sa dovedesc că sta fizic acolo. Cei de la munca zic că soția sta cu mine unde am locul de munca, ea fiind șomer.

latka a scris:

Obtineti ca dovada o adeverinta de la asociatia de proprietari din Galati. Ce le trebuie alora de unde munciti, unde sta sotia dvs. ?!

Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2025
Lukasz.page, utilizator
Dar ce-i interesează pe cei de la compania unde lucrați ce face si unde locuiește soția dvs. ?! Ca nu va plătesc în funcție de aceste informații, ci după cum lucrați .
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am mare nevoie de ajutor. eu locuiesc cu soțul și ... Isabella1 Isabella1 Buna ziua am mare nevoie de ajutor. Eu locuiesc cu soțul și copii în Brasov . Mama mea locuiește în Bacău. Eu și soțul platim salubritatea în Brasov ... (vezi toată discuția)
Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Buna seara.am cumparat o garsoniera acum citiva ani in urma,de ... cony55 cony55 Buna seara.Am cumparat o garsoniera acum citiva ani in urma,de la mama mea.Ea si a rezervat dreptul de abitatie asupra imobilului,pina la incetarea din ... (vezi toată discuția)