avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se depune apelul incident, la Judecatorie sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se depune apelul incident, la Judecatorie sau direct la Tribunal?

Unde se depune apelul incident? Stiu ca cererea de apel se depune la instanta a carei hotarari se ataca. Apelul incident se depune direct la Tribunal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inam_ro , utilizator 14:08, 2 Septembrie 2025
Apelul incident se depune odată cu întâmpinarea la apelul principal. Deci, le depuneți pe amândouă la instanța care judecă apelul.
s-a terminat un proces la judecatorie. Partea adversa a facut apel, tot la judecatorie
Apelul se va judeca la tribunal. Eu am depus apelul incident impreuna cu intampinarea la Tribunal, unde se va judeca procesul.

In CPC
- la art 471 scrie ca cererea de apel se depune la instanța care a emis hotararea, judecatorie, ceea ce a facut partea adversa

- insa la art 472 cu apelul incident nu se precizeaza unde se depune. Si nici in alte art nu se spune unde se trimite apelul incident.

Am mai intrebat 2 avocati si au zis ca apelul incident se trimite la Tribunal, acolo unde se va judeca procesul.

In ce art, norme, proceduri , legi , unde se precizează instanta la care se face apelul incident?

Va multumesc!

romascanu a scris:

Apelul incident se depune odată cu întâmpinarea la apelul principal. Deci, le depuneți pe amândouă la instanța care judecă apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel la tribunal sau curte? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am un proces in care am calitatea de intimat, obiectul cauzei este opozitie la executare, instanta judecatoriei s-a pronuntat in sensul admiterii ... (vezi toată discuția)
Trimiterea întâmpinării în apel rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog sa-mi spuneti si mie unde se trimite intampinarea facuta in apel ? (vezi toată discuția)
Unde se judecă apelul? negut negut Buna ziua,Fondul s-a judecat la Judecătorie.Urmeaza să cer apel.Cererea se face către Curtea de Apel Bucuresti sau către Tribunalul Bucuresti ? Multumesc (vezi toată discuția)