avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se depune apelul incident, la Judecatorie sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se depune apelul incident, la Judecatorie sau direct la Tribunal?

Unde se depune apelul incident? Stiu ca cererea de apel se depune la instanta a carei hotarari se ataca. Apelul incident se depune direct la Tribunal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inam_ro , utilizator 14:08, 2 Septembrie 2025
Apelul incident se depune odată cu întâmpinarea la apelul principal. Deci, le depuneți pe amândouă la instanța care judecă apelul.
s-a terminat un proces la judecatorie. Partea adversa a facut apel, tot la judecatorie
Apelul se va judeca la tribunal. Eu am depus apelul incident impreuna cu intampinarea la Tribunal, unde se va judeca procesul.

In CPC
- la art 471 scrie ca cererea de apel se depune la instanța care a emis hotararea, judecatorie, ceea ce a facut partea adversa

- insa la art 472 cu apelul incident nu se precizeaza unde se depune. Si nici in alte art nu se spune unde se trimite apelul incident.

Am mai intrebat 2 avocati si au zis ca apelul incident se trimite la Tribunal, acolo unde se va judeca procesul.

In ce art, norme, proceduri , legi , unde se precizează instanta la care se face apelul incident?

Va multumesc!

romascanu a scris:

Apelul incident se depune odată cu întâmpinarea la apelul principal. Deci, le depuneți pe amândouă la instanța care judecă apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel la tribunal sau curte? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am un proces in care am calitatea de intimat, obiectul cauzei este opozitie la executare, instanta judecatoriei s-a pronuntat in sensul admiterii ... (vezi toată discuția)
Trimiterea întâmpinării în apel rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog sa-mi spuneti si mie unde se trimite intampinarea facuta in apel ? (vezi toată discuția)
Unde se judecă apelul? negut negut Buna ziua,Fondul s-a judecat la Judecătorie.Urmeaza să cer apel.Cererea se face către Curtea de Apel Bucuresti sau către Tribunalul Bucuresti ? Multumesc (vezi toată discuția)