avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Stiu ca raspunsurile in a ceasta comunitate au titlu informativ.
Puteti va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari ?
1. Ma pot pensiona anticipat ?
2. Daca pot pastra biroul individual pe numele meu ?
3.Concediile fara plata asigura continuitate ptr.vechime ?
Date de analiza:
a) Sant nascut pe 4.12.1954 (55 ani impliniti)
b) Perioada 1973 -1976 am urmat facultatea (3 ani)
c) Perioada 7.11.1976-15.11.2002 am fost angajat cu program 8 ore/zi( 26 ani).In aceasta perioada de 26 ani am avut si concedii fara plata aproximativ 1 an
d) Perioada 15.11.2002-15.11.2008 ( 6 ani) am fost angajat cu program 2 ore/zi
(am lucrat efectiv 18 luni in program de 8 ore)
e) Perioada 15.11.2008-01.07.2009 - nu am lucrat
f) Perioada 01.07.2009 pana in prezent am fost angajat cu program 2 ore/zi
(am lucrat efectiv 8 luni in program de 8 ore)
Per total ca angajat platitor de CAS program 8 ore/zi , am lucrat 27 ani si 2 luni (am scazut acel aproximativ un an de concediu fara plata)
OBS: Din 11.2002 pana in prezent am birou individual de arhitectura fara a fi platitor de CAS.
Multimesc anticipat !!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
programmer, utilizator
Cel mai recent răspuns: programmer , utilizator 10:12, 17 Februarie 2010
programmer a scris:
(...) Sant nascut pe 4.12.1954 (55 ani impliniti) (...) Per total ca angajat platitor de CAS program 8 ore/zi , am lucrat 27 ani si 2 luni (am scazut acel aproximativ un an de concediu fara plata)

Acestea sunt datele esentiale. Daca sunteti barbat (de pe contul dvs. a mai scris o femeie), nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc mult,mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj angajat cu 4 ore donachiriac donachiriac buna ziua! am o nelamurire, sunt salariata cu 4 ore din 2012, incepand cu 17.07.2015 am incetat activitatatea si am intocmit toatae documentele p;tr somaj. ... (vezi toată discuția)
Acordare adeverinta grupa a ii-a de munca anterior anului 1990 MihaiCezar MihaiCezar Buna Ziua! Tatal meu a lucrat din 1973 pana in anul 2009 la o societate in Bucuresti in functia de vopsitor. Acum cand s-a apropiat vertiginos de iesirea la ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Caya Caya Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind incadrarea in conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj: contract perioada nedeterm. angajator X: (15.05.2006 ... (vezi toată discuția)