avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Conform hotărârii judecătorești de la fond litigii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Conform hotărârii judecătorești de la fond litigii ...

Bună ziua
Conform hotărârii judecătorești de la fond litigii de muncă am câștigat cu plata drepturilor salariale majorate și indexate
Hotărârea este executorie provizorie de drept
Angajatorul a refuzat punerea în aplicare a dispozitivului
A făcut apel și cerere de suspendare executare silită
Apelul se judecă în octombrie, suspendarea executării a fost respinsa și a făcut recurs.
Pentru suspendarea executării a plătit cauțiune pentru suma datorată calculată de ei
A înștiințat instanta prin adresa care este suma estimativă fara documentație atașată și a plătit cauțiunea conform acelei sume.
Am apelat la executor judecătoresc ptr.executarea hotărârii de la fond, instanța a încuviințat executarea și executorul a început executarea.
Acum angajatorul face cerere la executor și invocă art.721 alin 4 NPC și face dovada consemnării sumei cu opoziția eliberării sumei creditoarei
Și dovada formulării contestației la executare
Executorul suspenda executarea până la o hotărâre definitivă și blochează banii in contul BEJ.
In contestației angajatorul motivează:
1. titlul executoriu nu prevede cuantumul sumelor executate
Eu am atașat expertiza contabilă judiciară efectuată de expert contabil judiciar de unde rezultă suma de executat conform hotărârii
Chiar angajatorul a recunoscut suma când a pățit cautiunea
2. Experiența extrajudiciară este realizată la cererea debitoarei fiind întocmită pro bono.
3. Sentința nu este definitivă
4. S-a formulat apel
5. Suma pentru care este executat nu este certă și nici eligibilă și nu este conformă sentinței
Restul motivelor sunt povesti de genul trece printr-o situație grea,s-a împrumutat de bani,are leasing la mașini etc.

Ce articol pot invoca in întâmpinare la contestație pentru respingerea acesteia
S-au pe ce motive îmi pot formula întâmpinarea
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta_elena , utilizator 20:56, 5 Septembrie 2025
Buna ziua, trebuie vazuta motivarea contestatiei la executare, titlul executoriu si celelalte dovezi pentru a putea fi indrumata/ pentru a va ajuta cu redactarea intampinarii.
Nu este posibil să cunoaștem temeiuri legale concret de folosit fără să vedem dosarul. Nu îmi e clar în ce bază a suspendat executorul executarea dacă a fost respinsă cererea de suspendare. Nu știu cum a dat o instanță o hotărâre în baza unei expertize extrajudiciare... și nici ce anume scrie în dispozitiv.
Îmi pare rău, întâi vedeți cu executorul.
angajatorul a făcut cerere la executor și invocă art.721 alin 4 NPC și face dovada consemnării sumei cu opoziția eliberării sumei creditoarei
Și dovada formulării contestației la executare
Executorul suspenda executarea până la o hotărâre definitivă la contestație și blochează banii in contul BEJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)