Bună ziua
Conform hotărârii judecătorești de la fond litigii de muncă am câștigat cu plata drepturilor salariale majorate și indexate
Hotărârea este executorie provizorie de drept
Angajatorul a refuzat punerea în aplicare a dispozitivului
A făcut apel și cerere de suspendare executare silită
Apelul se judecă în octombrie, suspendarea executării a fost respinsa și a făcut recurs.
Pentru suspendarea executării a plătit cauțiune pentru suma datorată calculată de ei
A înștiințat instanta prin adresa care este suma estimativă fara documentație atașată și a plătit cauțiunea conform acelei sume.
Am apelat la executor judecătoresc ptr.executarea hotărârii de la fond, instanța a încuviințat executarea și executorul a început executarea.
Acum angajatorul face cerere la executor și invocă art.721 alin 4 NPC și face dovada consemnării sumei cu opoziția eliberării sumei creditoarei
Și dovada formulării contestației la executare
Executorul suspenda executarea până la o hotărâre definitivă și blochează banii in contul BEJ.
In contestației angajatorul motivează:
1. titlul executoriu nu prevede cuantumul sumelor executate
Eu am atașat expertiza contabilă judiciară efectuată de expert contabil judiciar de unde rezultă suma de executat conform hotărârii
Chiar angajatorul a recunoscut suma când a pățit cautiunea
2. Experiența extrajudiciară este realizată la cererea debitoarei fiind întocmită pro bono.
3. Sentința nu este definitivă
4. S-a formulat apel
5. Suma pentru care este executat nu este certă și nici eligibilă și nu este conformă sentinței
Restul motivelor sunt povesti de genul trece printr-o situație grea,s-a împrumutat de bani,are leasing la mașini etc.
Ce articol pot invoca in întâmpinare la contestație pentru respingerea acesteia
S-au pe ce motive îmi pot formula întâmpinarea
Mulțumesc
Buna ziua, trebuie vazuta motivarea contestatiei la executare, titlul executoriu si celelalte dovezi pentru a putea fi indrumata/ pentru a va ajuta cu redactarea intampinarii.
Nu este posibil să cunoaștem temeiuri legale concret de folosit fără să vedem dosarul. Nu îmi e clar în ce bază a suspendat executorul executarea dacă a fost respinsă cererea de suspendare. Nu știu cum a dat o instanță o hotărâre în baza unei expertize extrajudiciare... și nici ce anume scrie în dispozitiv.
Îmi pare rău, întâi vedeți cu executorul.
angajatorul a făcut cerere la executor și invocă art.721 alin 4 NPC și face dovada consemnării sumei cu opoziția eliberării sumei creditoarei
Și dovada formulării contestației la executare
Executorul suspenda executarea până la o hotărâre definitivă la contestație și blochează banii in contul BEJ.
Cautiune
leona777
as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)