avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru a afla data de iesire la pensie, cum se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru a afla data de iesire la pensie, cum se procedeaza ? Mai ...

Pentru a afla data de iesire la pensie, cum se procedeaza ? Mai exista posibilitatea unei simulari (fara cuantum) ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:00, 4 Septembrie 2025
Anexa 5 a legii 360/2023 va spune care sunt cele doua conditii: Varsta si stagiu complet/minim contributiv.
[ link extern ]
Fata de anexa 5 mai pot interveni reducerile de varsta standard.
Intrebarea are legatura cu art.56 din noua lege, cum aflu data/ziua ? personal, mi am calculat dupa datele din contul cnpp. Cum stiu ca data preconizata de mine este cea corecta ? Cum se certifica asta ?
Condiții de îndeplinit: Varsta standard minus 5 ani, dacă se îndeplinește și condiția de stagiu complet contributiv plus 5 ani de stagiu de cotizare. Sau când se îndeplinesc cele două condiții, dar readucerea nu poate fi mai mare de 5 ani. Veniți cu date concrete sau ipotetice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023: trecere la limita de varsta. m-am pensionat anticipat partial in iunie 2024 ... flobar flobar Legea 360/2023: M-am pensionat anticipat partial in iunie 2024 avand indepliniti peste 60ani si peste 35ani stagiu contributiv. Am 5ani de facultate si 9luni ... (vezi toată discuția)