avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CASS plătit pentru handicap? ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CASS plătit pentru handicap?

Bună ziua
Am depus la ANAF în luna aprilie declarația unică cum că nu am venit și am plătit parțial pentru asigurarea de sănătate. Din luna iulie am calitatea de pensionar și certificatul de handicap. Am fost la ANAF și am depus o cerere pentru recalcularea sumei datorate, deoarece ar fi trebuit să plătesc până am ieșit la pensie ,inclusiv în baza certificatului de handicap accentuat. Azi am fost iar deoarece mi-a venit și decizia de pensionare, iar cei de la Anaf îmi spun că nu se poate modifica declarația. Eu nu vreau să o modific, ar trebui să depun o declarație rectificativă. Mi-au spus că nu e posibil. Vă rog să mă îndrumați unde ar trebui să mă duc să rezolv această problemă. Mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Taxe pentru pfa cu norma venit si pensionar maria295 maria295 Buna ziua - ce taxe (obligatorii si optionale ca procent) se platesc de catre un PFA cu Norma de venit de 26000lei in 2019 daca din 17 Mai 2019 este si ... (vezi toată discuția)
Contribuții cas și cass pfa pensionar Derulator Derulator Bună ziua, Începând cu luna august 2019 am ieșit la pensie, dar îmi continui activitatea ca PFA. Ce documente sau declarații trebuie să depun la ANAF ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate alinageorgia alinageorgia In anul 2019 am avut nevoie de asigurari de sanatate pentru o spitalizare de 2 saptamani. Nefiind angajata nicaieri mi le-am platit din buzunar, ca persoana ... (vezi toată discuția)