Buna ziua. Va rog sa imi spune-ti ce poate face un salariat caruia i s-au blocat conturile ( un BEJ a cerut poprirea unei sume de bani in urma unui imprumut nerambursat ). Problema este ca salariul i se da acum cash pentru ca daca i se vireaza in cont, i se iau toti banii). Bej-ul a spus ca pana vine notificarea de poprire pe salariu ( firma o sa transfere banii catre BEJ in limita legii ) dar inca nu avem notificare. Angajatul poate face cerere catre BEJ sa i se delocheze conturile pentru ca trebuie/vrea sa isi primeasca salariul prin banca. Multumesc !
Angajatul poate face cerere catre BEJ sa i se delocheze conturile pentru ca trebuie/vrea sa isi primeasca salariul prin banca ? Multumesc ! Nelemurirea era: cum face sa i se deblocheze contul pana la venirea notificarii de poprire a salariului. Am uitat sa pun un semnul intrebarii .... scuze.
Problema e delicată în privința deblocării conturilor bancare.
Debitorul are acest drept să facă cerere scrisă, dar legea nu-l obligă pe executor să ridice poprirea până la achitarea totală a creanței.
Cea mai simplă soluție este să rămână cu încasarea salariului în chaș.
Nici daca vine notificarea , BEJ nu va va debloca conturile , deoarece , in cont , pot intra si alte sume in afara de salariu , iar acestea se pot popri in totalitate ( mai putin alocatiile pentru copii , indemnizatie de handicap , etc. ) . Nici daca va deschideti cont la o alta banca nu va ajuta , BEJ a notificat toate bancile sa va blocheze eventualele conturi , deschise deja , sau care urmeaza a fi deschise . Daca vi se va pune poprire la angajator , veti putea ridica banii din cont doar de la caseria bancii , aducand adeverinta de la acesta ( angajator ) ca vi s-a poprit deja suma legala . Nu veti putea utiliza cardul , si nici platile pe internet . Daca suma e de peste 10.000 lei , BEJ va poate executa si bunuri imobiliare ( daca aveti ) , simultan cu poprirea la angajator si cu cea de pe cont . Faptul ca a fost nevoie sa fiti executata silit duce la niste consecinte si neajunsuri . Executorul judecatoresc este angajat de creditor si are obligatia de a urmari interesele acestuia prin toate mijloacele legale .
Blocare conturi
lorelay1
Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)