Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca s-a aprobat proiectul la Legea 448/2006 -privind reglementarea dreptului persoanelor cu dizabilitati, unde la art. 83 urma sa fie introdusa "posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore, cu mentinerea veniturilor salariale ..." In prezent, stiu ca in cazul reducerii timpului de lucru, nu se mentine salariul la nivelul celui pentru program normal de lucru.
Multumesc,
Magda Grossu
Va multumesc pentru raspuns. De acord cu dvs.
Insa, stiti daca s-a aprobat proiectul de lege?
Am gasit intr-un articol publicat pe site-ul dvs., în Salarizare, taxare & relația cu statul, din 24 Octombrie 2022, ca este proiect de lege.
Am caut actualizarile legislative, inclusiv pe site-ul Min. Muncii si nu am l-am gasit ca fiind aprobat.
Si ce angajator credeti ca ar mai angaja persoane cu dizabilitati ? carora sa le platesti un salariu pentru opt ore , iar munca sa fie mult mai putina ? Angajatorii - cel putin cei din domeniul privat - nu fac protectie sociala , ca nu e treaba lor asta . Aceasta e indatorirea Statului , pe banii lui . Nu exista o asemenea lege . Dar proiect … probabil a fost , am auzit de proiecte cu ineptii si mai mari … Daca angajatorul vrea sa-si ajute angajatul - persoana cu dizabilitati , poate sa o faca oricand , majorandu-i salariul .