avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa imi spuneti daca s-a aprobat proiectul la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa imi spuneti daca s-a aprobat proiectul la ...

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca s-a aprobat proiectul la Legea 448/2006 -privind reglementarea dreptului persoanelor cu dizabilitati, unde la art. 83 urma sa fie introdusa "posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore, cu mentinerea veniturilor salariale ..." In prezent, stiu ca in cazul reducerii timpului de lucru, nu se mentine salariul la nivelul celui pentru program normal de lucru.
Multumesc,
Magda Grossu
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:44, 3 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este corecta afirmatia dvs..se poate lucra cu timp partial si sa aibe un salariul peste minimum p[e economie.
Va multumesc pentru raspuns. De acord cu dvs.
Insa, stiti daca s-a aprobat proiectul de lege?
Am gasit intr-un articol publicat pe site-ul dvs., în Salarizare, taxare & relația cu statul, din 24 Octombrie 2022, ca este proiect de lege.
Am caut actualizarile legislative, inclusiv pe site-ul Min. Muncii si nu am l-am gasit ca fiind aprobat.

Si ce angajator credeti ca ar mai angaja persoane cu dizabilitati ? carora sa le platesti un salariu pentru opt ore , iar munca sa fie mult mai putina ? Angajatorii - cel putin cei din domeniul privat - nu fac protectie sociala , ca nu e treaba lor asta . Aceasta e indatorirea Statului , pe banii lui . Nu exista o asemenea lege . Dar proiect … probabil a fost , am auzit de proiecte cu ineptii si mai mari … Daca angajatorul vrea sa-si ajute angajatul - persoana cu dizabilitati , poate sa o faca oricand , majorandu-i salariul .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. nu prea am înțeles noua lege de la handicap care ... alessysz alessysz Buna seara. Nu prea am înțeles noua lege de la handicap care ar putea intra in vigoare, daca va fi aprobata . LEGEA DE HANDICAP NU DE LA PENSIE DE ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap accentuat cod b91 natasha89 natasha89 Buna, as avea o intrebare... o persoana care are handicap accentuat cod boala B91, poate sa lucreze 8h/zi sau 6h maxim? Am citit in Legea 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Dacă un salariat cu contract part time câștigă sub salariul ... Luminita1! Luminita1! Dacă un salariat cu contract part time câștigă sub salariul minim brut pe țară și este o persoană cu certificat de handicap, cum se calculează ... (vezi toată discuția)