avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invatator titular gradul I, licentiata in stiinte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invatator titular gradul I, licentiata in stiinte juridice, ...

Buna ziua!Invatator titular,gradul I,licentiata in stiinte juridice, 41 de ani vechime,3 ani pana la pensie,încadrată pe funcția de profesor pentru învățământul primar am fost atentionata de doamna director ca nu voi mai fi plătită ca profesor pentru învăţământul primar ci ca invatator.Facultatea pe care am terminat-o nu este în domeniul științelor educatiei ci al științelor sociale(juridice).Dar am la baza studii in specialitate-Liceul Pedagogic. În baza cărei metodologii poate face acest lucru?Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ionica52 , utilizator 09:09, 4 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 198/2023
art. 176
(1) Pentru ocuparea funcțiilor didactice prevăzute la art. 165 trebuie îndeplinite următoarele condiții minime de studii:

....
c) pentru ocuparea funcțiilor didactice de învățător/ învățătoare cu statut de debutant suplinitor: absolvirea cu diplomă de bacalaureat a liceului pedagogic, cu specializarea „Pedagogia învățământului primar“;

d) pentru ocuparea funcției didactice de profesor pentru învățământ primar, cel puțin una dintre următoarele condiții:
(i) absolvirea cu diplomă de bacalaureat a liceului pedagogic cu specializările „Pedagogia învățământului primar“ și absolvirea cu diplomă de licență a specializării „Pedagogia învățământului primar“;

(ii) absolvirea cu diplomă de licență a specializării „Pedagogia învățământului primar“ și absolvirea unui program de studii universitare de masterat didactic cu durata de un an;
...
In continuare sunt nedumerită, aș continua totusi discuția. Deci de noua lege beneficiază doar cei care urmează să intre în sistem.Eu am încadrată pe baza Legii 128/1997.Nu exista o baza legala pentru a-mi scadea salariul.Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Și totuși in continuare sunt nedumerită, aș continua discuția ... Dea75 Dea75 Și totuși in continuare sunt nedumerită, aș continua discuția referitoare la încadrarea în învățământ. Din păcate nu sunt lămurită, dacă am ... (vezi toată discuția)
Încadrare salarială a unei educatoare cu liceu pedagogic și facultate de litere. sunt angajată ca educatoare începând cu data de 1 septembrie ... Nicoleta.Stefania Nicoleta.Stefania Sunt angajată ca educatoare începând cu data de 1 septembrie 2023. Am absolvit Liceul Pedagogic și Facultatea de Litere cu specializarea română-engleză, ... (vezi toată discuția)
Încadrare învățământ: profesor sau învățător? Dea75 Dea75 După noua lege a învățământului, voi fi încadrată ca profesor învățământ primar dacă am următoarele studii: - liceu pedagogic, 5 ani, ... (vezi toată discuția)