avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am operat copilul (16 ani) de urgenta ( 4 zile de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am operat copilul (16 ani) de urgenta ( 4 zile de ...

Buna ziua,

Am operat copilul (16 ani) de urgenta ( 4 zile de la diagnostic) la Spitalul Cilnic NORD, costul fiind de peste 13.000 euro. CASS spune ca nu deconteaza pentru ca ... motive tampite. Ma intereseaza cum pot deconta prin casa de asigurari sau daca ii pot actiona in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 4 Septembrie 2025
Ce intelegeti prin “ motive tampite “ ? Daca respectivul spital privat nu are contract cu Casa de Sanatate , nu veti obtine nimic . Daca respectiva operatie se putea face in sistemul de stat , iar nu veti obtine nimic . Dvs. ati ales sa duceti copilul in privat ( probabil pentru conditii mai bune , pentru medici mai cu renume , etc. ) , dar asta costa , si nu putin … Puteti - desigur - sa-i actionati in instanta , ca accesul liber la justitie este garantat de Constitutie , dar , daca aveti vreo sansa … doar un avocat va poate estima , cu un grad de probabilitate , nimic garantat . Daca s-ar putea deconta orice , cine ar mai merge in sistemul de stat ? chiar nimeni …
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Se poate beneficia de analize medicale, investigații imagistice, proceduri și alte servicii medicale decontate prin casa de asigurări si la Spitalul Clinic Nord.
[ link extern ]

Servicii decontate de C.N.A.S.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli achitate la nastere in clinica privata de catre casa nationala de asigurari de sanatate macauctin macauctin Medicul ginecolog care a supravegheat sarcina sotiei mele (finalizata cu cezariana) nu opereaza in spitalul de stat si nici conditiile din spitalul de stat nu ... (vezi toată discuția)
Card de sănătate european Gavrila 1 Gavrila 1 Am fost în concediu în Bulgaria și în ultima zi m am înecat cu o bucata de carne și cei de la recepția hotelului au sunat la salvare. Au venit cei de ... (vezi toată discuția)
Posibil inselaciune comisa de catre un doctor - operatie efectuata in spital de stat platita unei clinici private gambino90 gambino90 sunt in urmatoarea problema: copilul meu (are 4 luni) a fost diagnosticat cu glaucom, medicul de familie mi-a emis o trimitere medicala la spitalul de ... (vezi toată discuția)