avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda Politia Locala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda Politia Locala

Buna ziua! Asociatia de Proprietari a fost amendata de Politia Locala in baza punctului 8 din HCGMB 345/2020, (8) Să mențină în stare de curățenie spațiile în recipientele în care se depozitează deșeuri . In procesul verbal se mentioneaza ca nu am intretinut igiena si curatenia in perimetrul in care se face colectarea deseurilor menajere, totodata pubelele nu sunt spalate si curatate. Problema este ca ghena noastra de gunoi se afla in fata blocului (la comun cu alt bloc), iar aceasta a fost demolata . In locul ei s-au montat ghene subterane, care desi lucrarile au fost terminate de aproximativ un an, acestea nu sunt functionabile. Noi aveam cazanele pe domeniul public, pe o alee de serviciu a blocului vecin. I-am spus politistului, ca nu mai putem controla curatenia din jur 24 din 24, atata timp cat cazanele sunt pe domeniul public, iar toti cetatenii au acces la elec(mai ales cautatorii de pet-uri). Nu avem cum sa spalam astfaltul sau cazanele pentru ca nu mai avem acces la apa din fosta ghena. L-am intrebat de ce nu pun in functiune noile ghene si a dat din umeri. A plecat fara sa imi spuna ce va face si peste trei saptamani ne-am trezit cu o amenda de 4000 de lei. In procesul verbal se mentioneaza ca nu sunt martori si semnatura mea deoarece procesul-verbal a fost intocmit la sediul politiei locale.
1) Este legal faptul ca desi eram prezent la fata locului, nu mi s-a adus la cunostinta ca vom fi amendati, respectiv nu mi s-a comunicat personal procesul verbal?
2) Este legala amenda in contextul in care ghena de gunoi a fost demolata de Primarie si cazanele lasate pe domeniul public, disponibile tuturor cetatenilor din zona,, iar noi nu putem controla accesul, respectiv nu avem cum sa igeinizam zona? Multumesc mult!
1. Da, nu e obligatoriu ca sanctiunea la orice PV de contraventie sa fie data pe loc, e un termen de 6 luni, de la data constatarii faptei si inca 2 luni pentru comunicare.
2.Asta o va stabili instanta, nu acest forum, depuneti plingere contraventionala, in termen de maxim 15 zile de la data comunicarii (data postei). Daca nu sunteti siguri de cistig in instanta, platiti jumatate din minim (cititi cu atentie HCGMB 345/2020 si vedeti cit e minimul, si cititi PV unde ar trebui sa specifice acest lucru, de plata la jumatate in 15 zile) acum si recuperati banii, in caz de cistig.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2025
latka, utilizator
Pentru a aprecia legalitatea amenzii trebuie văzut cum anume se putea asigura o igienă a locului, ce demersuri ați făcut etc.
Nu este un argument valabil acela că nu puteți controla ce se întâmplă cu bunul dv. în condițiile actuale. Proprietarii răspund pentru bunurile lor, este obligația dv. Dacă nu aveți cum să folosiți câteva găleți de apă pentru igienizarea containerelor, găsiți altă locație ori condiții. Oricum ar fi, est responsabilitatea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femei de serviciu maduta79 maduta79 intr o asociatie cu mai multe scari de bloc , s a gasit o scara care nu mai doreste femei de serviciu , au venit cu un tabel semnat pri care cere eliminarea ... (vezi toată discuția)
Lipsa contract salubrizare - inspectorii din primarie dau avertisment verbal pentru o eventuala amenda 10314 10314 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament compus din 3 camere situat la parterul unui bloc din sectorul 6, Bucuresti. De asemeni, sunt unicul asociat al ... (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)